Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poutní mše k výročí Svatovavřinecké pouti z roku 1939 již zítra

Datum publikace9. 8. 2019, 15.45
TiskTisk

Slavnou poutní mši svatou bude celebrovat kardinál Dominik Duka OP, a to 10. srpna v 10.00 u kostela sv. Vavřince na Veselé Hoře u Domažlic, kazatelem bude plzeňský biskup Tomáš Holub.

foto: kudyznudy.cz

Římskokatolická farnost Domažlice srdečně zve na slavnou poutní mši svatou u příležitosti 80. výročí památné Svatovavřinecké pouti roku 1939, která se na základě kázání tehdejšího vyšehradského kanovníka Mons. Bohumila Staška stala spontánním manifestem českého národa proti nacistické okupační moci. 

Hlavním celebrantem bude arcibiskup pražský a primas český, kardinál Dominik Duka OP, kazatelem biskup plzeňský, Mons. Tomáš Holub. Pozváni jsou další čeští a moravští biskupové (Mons. František Radkovský, Mons. Jan Baxant, apoštolský exarcha Mons. Ladislav Hučko, pomocný biskup pražský Mons. Zdenek Wasserbauer) i řezenský diecézní biskup Mons. Rudolf Voderholzer.

Průvod vyjde v 9. 45 z rozcestí od křížku, jsou do něj zváni krojovaní poutníci. Z Domažlic na Vavřineček bude zajištěna kyvadlová autobusová doprava.

Následující den, v neděli od 10.00 hodin, bude poutní mši na Vavřinečku celebrovat Mons. Emil Soukup. Bohoslužba bude spojena s oslavou jeho letošních 80. narozenin. Mons. Emil Soukup prožil v Domažlicích 16 let svého kněžského života, od začátku července (po odchodu do důchodu) zde opět slouží, a to jako výpomocný duchovní.  
Také nedělní mše svatá začne průvodem od kříže na rozcestí pod Vavřinečkem v 9.45 hodin, bude rovněž zajištěno autobusové spojení.

Zdroj: web plzeňského biskupství www.bip.cz 

Autor článku: Tereza Myslilová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou