Herec Matthew Perry prodává svůj apartmán a vy můžete bydlet místo něho – s perfektním výhledem na Los Angeles. S cenovkou 35 milionů dolarů (800 milionů korun) je to aktuálně nejdražší byt v nabídce v celém městě a okolí.

S užitnou plochou 835 metrů čtverečních zabírá celé jedno patro budovy na West Century Boulevardu ve čtvrti zvané Century City. Stavba vznikla podle návrhu slovutných architektů Robert AM Stern Architects.

Herec Matthew Perry. Foto: Paul Drinkwater / NBC

Perry, kterého proslavila především role Chandlera v seriálu Přátelé, koupil byt se čtyřmi ložnicemi před dvěma roky za 20 milionů dolarů (dostal tak výraznou slevu z původně uváděné ceny 28,95 milionu). Poté si najal designéra LM Pagana, aby vnitřek kompletně přestavěl.

Nad Perryho bytem už jsou jen dvě patra penthousu Candy Spelling, což je vdova po televizním producentovi Aaronu Spellingovi. Mezi další významné vlastníky jednotek v této budově patří například zpěvačky Rihanna a Paula Abdul či David Crane, producent seriálu Přátelé.

Ložnice Perryho apartmánu

Velkoryse pojatý Perryho apartmán nabízí díky svému oválnému půdorysu pěkné výhledy na siluetu downtownu Los Angeles, stejně jako na nedalekou zelenající se čtvrť Beverly Hills. Byt je laděný do tlumených barev a je dobře vybavený pro relax – například díky závěsným houpacím křeslům. Je tu také domácí kino.

Z hlavního obývacího pokoje, který zabírá prostor podél nejrovnějšího okraje apartmánu, je pěkný výhled na centrum Los Angeles. Subtilně působící lustry zase dodávají celému prostoru „domácí“ pocit.

V kuchyni jsou dvě chladničky na víno a vařicí ostrůvek se žulovou deskou. Poplatky za úklid společných prostor a další služby vycházejí u Perryho bytu na 8814 dolarů za měsíc (200 tisíc korun). Vlastníci jednotek za to mají k dispozici nonstop concierge, ochranku objektu, bazén, posilovnu a soukromý vinný sklípek. A v případě Perryho apartmánu také čtyři parkovací místa.