9. srpna 2019 • 18:08

Protest při zápase FCSB s Boleslaví. Fandy štve majitel, házeli falešná eura

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci FCSB ve čtvrtečním úvodním duelu 3. předkola fotbalové Evropské ligy proti Mladé Boleslavi dali najevo nespokojenost s majitelem klubu Gigim Becalim. Během utkání ho uráželi a na hřiště naházeli falešné pětiseteurové bankovky s jeho podobiznou. Informovala o tom agentura Reuters.



Jednašedesátiletý Becali zbohatl po pádu komunismu na obchodu s nemovitostmi. Kvůli uplácení státních zaměstnanců a machinacím s pozemky pobyl v letech 2013 až 2015 téměř dva roky ve vězení. V minulosti byl členem Evropského i rumunského parlamentu. Většinový podíl v klubu, který se dříve nazýval Steaua Bukurešť, získal v roce 2003.

Kvůli Becalimu skončil minulý týden u mužstva trenér Bogdan Andone, který přitom do funkce nastoupil teprve v červnu. Osudnou se mu stala porážka 2:3 v domácí odvetě 2. předkola Evropské ligy proti Alaškertu. FCSB si z Arménie přivezlo výhru 3:0 a odveta se tak zdála být formalitou, po poločase však domácí prohrávali 1:3 a rázem se ocitli gól od senzačního vyřazení.

Becali pobouřil fanoušky i tím, že schůzku s Portugalcem Antoniem Conceicaem, o němž se uvažovalo jako o Andoneho nástupci, ukončil po necelé půlhodině.

Kontroverzní vlastník je nechvalně známý tím, že vybírá základní sestavu a zasahuje do týmových rozhodnutí. V pondělním ligovém duelu s Astrou Giurgiu zavolal na lavičku s požadavkem, aby po 20 minutách stáhla stopera Mihaie Balasu, o němž Becali po odvetě s Alaškertem prohlásil, že si za FCSB už nikdy nezahraje. Dočasní trenéři nakonec Balasu proti Giurgiu pět minut před koncem poločasu vystřídali a v duelu se Středočechy se neobjevil ani na lavičce.

Příznivci šestadvacetinásobného rumunského šampiona, který čtyřikrát po sobě obsadil v lize druhé místo, si na zápas s Mladou Boleslaví přichystali transparent, na němž stálo: "Máme po krk tvé neschopnosti! Vyber trenéra a nech ho dělat jeho práci!"

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud