Basketbalisté porazili na domácím turnaji v Praze i Polsko, nejlepším střelcem byl Satoranský

Čeští basketbalisté porazili v Praze Polsko 81:76 a uspěli i ve druhém utkání na domácím přípravném turnaji před mistrovstvím světa v Číně. Nejlepším střelcem zápasu byl s 21 body Tomáš Satoranský. V neděli od 15.00 čeká na závěr svěřence trenéra Ronena Ginzburga souboj s Jordánskem.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 22:20 10. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský z ČR a Krysztof Sulima z Polska.

Tomáš Satoranský z ČR a Krysztof Sulima z Polska. | Foto: Říhová Michaela | Zdroj: ČTK

Před ještě více zaplněným hledištěm haly Královka než při pátečním duelu proti Tunisku (80:66) měli Češi podařený vstup do utkání a vedli 7:0. Ve čtvrté minutě po trojce Satoranského se dostali dokonce i do devítibodového náskoku. Poláci ale srovnali krok a v závěru první čtvrtiny i vyrovnali stav na 23:23.

Balvín se snaží dostat do nejslavnější basketbalové soutěže světa. Jeho role v reprezentaci roste

Číst článek

Přestože do té druhé šli se ztrátou, po trojce Gruszeckého poprvé vedli. Ginzburgův tým jim ale nedopřál dlouho radost z náskoku a osmibodovou šňůrou skóre otočil. Satoranský i díky dvěma trojkovým pokusům vylepšil už do poloviny utkání své střelecké konto na 15 bodů a Češi vedli o poločase opět o devět bodů.

Po pauze před 1850 diváky prožili domácí tříapůlminutový útlum, z čehož byl obrat na 50:51. Odpověděl ale Satoranský, který navíc proměnil i trestný hod, a Ginzburgův celek předvedl desetibodovou šňůru. Tu podpořili trojkami Bohačík a Krejčí.

Češi šli do závěrečné čtvrtiny s vedením 63:56, ale Polsko i díky dvěma trojkám Laczynského otočilo na 66:63. Potom ale zase začali úřadovat nejlepší čeští střelci Satoranský s Hrubanem. V přetahované o výsledek v závěru dal 107 sekund před koncem klíčovou trojku Peterka, vedení pak pojistili Bohačík a čtyřmi trestnými hody Balvín.

Pro Peterku to byly jediné tři body večera. „V tréninku mu to tam strašně padalo, jak v Nymburce, tak tady. Trošku měl výpadek, ale věří si a určitě je výhoda, že ho máme na hřišti. Dá nám zase něco jiného do hry. I Vojta (Hruban) dal taky důležitou trojku a Boči (Jaromír Bohačík) taky. Je důležité, abychom měli sebevědomí, i když to nepadá a otevřené střely dávali na koš,“ řekl Satoranský.

Ke konci třetí čtvrtiny dal trojku i devatenáctiletý benjamínek Vít Krejčí. Byly to jeho první body ze hry ve čtvrtém utkání v národním týmu. Dosud měl na kontě jednu proměněnou šestku z únorového závěrečného utkání kvalifikace ve Francii.

„Byla skvělá atmosféra. Jsem moc rád, že se to stalo na domácím hřišti. Pocit, když se povede nějaká pěkná akce a zvedne se publikum, je ten nejlepší. Proto basket tak miluju a dodá mi to extra motivaci, aby těch momentů bylo co nejvíce,“ prohlásil Krejčí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme