Užijte si pohodlí a luxus v limuzíně Lexus LS 500h

03. Srpen 2019 | Redakce LUXUS.cz | čtenost po 30 dnech je 17900

Vozy značky Lexus představují již od roku 1989 auta, která jsou nadčasová, jakoby s vesmírným designem, který ale působí velmi luxusně a příjemně. Na trh již tato firma uvedla velké množství modelových řad, z nichž stěžejní je vůz řady LS.

Lexus LS 500h je vlastně japonskou luxusní limuzínou a rozhodně není cenově dostupná pro obyčejné lidi. Ti se k tomuto vozidlu mohou dostat snad pouze jako řidiči vlivných osobností. Jedná se o model, který slučuje nejlepší materiály, nejlepší technologie a velkou míru pohodlí. Auto je hybridní, má jeden benzínový motor a dva elektromotory. Pokud dosáhne rychlosti nad 140 km/h, umí jet pouze na elektřinu.

Zvenku je vůz nepřehlédnutelným nejen pro svůj neobyčejný a moderní design, ale také pro své rozměry – délka tohoto vozu je totiž 523 cm. Má tmavou barvu s chromovanými lištami, které podtrhují celkový luxusní vzhled. Na čumáku auta potom oslní vypracovaná chladící mřížka, na které je pro značku Lexus charakteristický znak L.

Interiér vozu je stejně ohromující jako exteriér. Velká spousta tlačítek s funkcemi brilantně promyšlenými. Například nastavení sedadla je možné ve 28 směrech, takže si jistě každý najde pro sebe pohodlnou polohu. Největší pohodlí zajistí zadní sedačky, které se dají nastavit i do pololehu, takže je možně během cesty sledovat film, spát či si dopřát masáž. Vozidlo nabízí takové vychytávky jako je uhýbání volantu, aby bylo nastupování do vozu usnadněno.

Samotné funkce vozu, jako je rádio, nastavení sedadel, teploty nebo klimatizace, se upravují velmi jednoduše – každá má své tlačítko. Nastavení infotainmentu je sice přes touchpad trošku složitější, ale obtížím při obsluze se lze lehce vyhnout při používání hlasového ovládání, které je i v českém jazyce.

Výkon je 264 kW, na 100 km/h zrychlí za 5,5 sekund a při rychlosti nad 140 km/h se přepne na elektřinu, takže je i šetrné. Samotná jízda je velmi plynulá, auto na silnici pevně sedí a zajišťuje komfort i při jízdě na děravých silnicích.

Galerie