Play Pass má být něco na způsob Apple Arcade, zjednodušeně řečeno, za fixní měsíční poplatek dostanete přístup k prémiovým hrám (i k aplikacím, což je rozdíl oproti řešení od Applu), které budou osvobozeny od reklam, skrytých poplatků nebo od dodatečných in-app nákupů. V rámci testovacího režimu nyní stojí měsíční přístup k obsahu Play Pass 4,99 USD bez daně, tj. zhruba 115 Kč. Na bezplatné vyzkoušení funkce Play Pass budou mít uživatelé rovných 10 dní.

TIP: Apple Store je největší herní platforma na světě. Apple Arcade je předplatné pro ty nejlepší hry

Již nyní je zřejmé, že mezi obsah v Play Pass budou patřit logické hry, hudební či fitness aplikace. Není však vyloučeno, že se obsah Play Pass do spuštění služby ještě změní, resp. že se bude průběžně obměňovat. Mezi do něj aktuálně zařazené hry patří např. Stardew Valley (samostatně 200 Kč) a Marvel Pinball (27 Kč). Z pohled poměru cena/výkon tak nová služba vypadá zajímavě zejména pro ty, kteří na Google Play nechtějí příliš utrácet. A právě od této skupiny uživatelů si Google slibuje výraznější zvýšení příjmů.

Google testování funkce Play Pass potvrdil, kdy však dojde k jejímu oficiálnímu spuštění, zatím není známo. Ani to, v jakých zemích bude služba Play Pass nabízena. Apple Arcade, ze které Play Pass primárně vychází, má na iOS odstartovat letos na podzim.