Zajímavosti z filmu Poslední skaut: Který slavný režisér je fanouškem tohoto thrilleru a proč si hlavní hrdinové nesedli?

S buldočí neústupností jde po Marconeovi, rozhodnut zničit ho za každou cenu.
Zdroj: Čsfd
Poslední skaut je americký mysteriózní film z roku 1991. Režisérem filmu je Tony Scott. Hlavní role ve filmu ztvárnili Bruce Willis y Damon Wayans.Soukromý detektiv Joe Hallenbeck je najat tanečnicí Cory jako tělesná stráž. Příliš se neosvědčí. Cory je v noci na ulici zastřelena neznámými zabijáky a Joe si jen se štěstím zachrání holý život.Spojí se s ním Coryin přítel, černý hráč amerického fotbalu Jimmy Dix, který byl vyřazen zkorumpovaným manažerem Marconem ze svého týmu. Oba muži prohledají Coryin byt a naleznou důkazy o tom, že Marcone podplácel senátora Baynarda, čehož se dívka snažila využít, aby byl Jimmy přijat zpátky do mužstva.+ 6 fotek+ 7 fotek

Poslední skaut je americký mysteriózní film z roku 1991. Režisérem filmu je Tony Scott. Hlavní role ztvárnili Bruce Willis a Damon Wayans. Ve své době byl film něčím nevídaným a získal si miliony fanoušků po celém světě. U nás se do vysílání dostal dost brzy po revoluci a od té doby se pravidelně vysílá dodnes.

Petra Járková
Petra Járková 11. 08. 2019 16:00

Soukromý detektiv Joe Hallenbeck je najat tanečnicí Cory jako tělesná stráž. Příliš se neosvědčí. Cory je v noci na ulici zastřelena neznámými zabijáky a Joe si jen se štěstím zachrání holý život. Spojí se s ním Coryin přítel, černý hráč amerického fotbalu Jimmy Dix, který chce najít její vrahy stůj co stůj.

Úspěch filmu

Film byl nominován na dvě ceny MTV Movie. V kategorii nejlepší akční sekvence se o cenu „porvala“ scéna s vrtulníkem Blade, v kategorii nejlepší duo na obrazovce zase soutěžila dvojice Bruce Willis a Damon Wayans.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino se prohlásil za fanouška tohoto filmu, prý už ho viděl za svůj život bezpočtukrát a nikdy ho neomrzí.

Smrt a fuck

Počet mrtvých ve filmu je 26, což bylo na tu dobu něco nevídaného. V Čechách to byl pro diváky zvyklé na Nemocnici na kraji města a Ženu za pultem docela šok. Ve snímku navíc více něž stokrát zaznělo slovo „fuck“.

Hudba k filmu

Skladatel Michael Kamen film nenáviděl. Hudbu k němu složil jen z přátelství s Brucem Willisem.

Přátelství

Herci Bruce Willis a Damon Wayans sice ve filmu hrají nerozlučné kamarády, ve skutečnosti si ale povahově vůbec nesedli a celé natáčení se tak neslo v napjaté atmosféře. Na výsledku filmu to naštěstí není znát.

Výhrady

Shane Black i Tony Scott se nechali slyšet, že původní scénář je mnohem lepší než ten, který byl finálně použit ve filmu. Také je režisérovi Tonymu Scottovi vyčítáno, že natočil dva podobné filmy se sportovní tématikou a bílým a černým hlavním hrdinou.

Změna herců

Mel Gibson byl původně zvažován do role Jimmyho Dixa a Jack Nicholson do role Joea Hallenbecka.

NA SNÍMKY Z FILMU POSLEDNÍ SKAUT SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články