V Meziříčí se bude podruhé konat sraz elektromobilů

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V sobotu 24. srpna bude valašskomeziříčské náměstí patřit vozům s elektrickým pohonem. Od 10 hodin zde bude probíhat historicky druhý Sraz elektromobilů na Valašsku, informoval server Zlin.cz mluvčí meziříčské radnice Lukáš Martinek.

Výběr místa není náhodný, místní radnice platí mezi samosprávami za průkopníka ve využívání alternativních pohonů u svých služebních vozidel.

Obrovské zrychlení a jízda bez emisí. To jsou benefity, které s sebou přináší nová éra elektromobility. Prakticky všichni velcí hráči na automobilovém trhu už nabízí nebo minimálně vyvíjí vozy s čistě elektrickým pohonem. Některé z aut se představí také ve Valašském Meziříčí.

„Při přípravách loňského ročníku jsme očekávali zhruba dvacítku aut. Nakonec jich k nám dorazilo téměř padesát. Pomyslným vrcholem pro diváky bylo taneční vystoupení vozidel značky Tesla. Pokud vyjde počasí, tak věřím, že si všichni návštěvníci znovu přijdou na své,“ konstatoval starosta města Robert Stržínek.

Součástí akce není jen obhlídka vozidel, ale také možnost si řízení takového auta vyzkoušet v rámci předváděcí jízdy. Návštěvníci si budou moci otestovat také elektrokola a elektrokoloběžky. Na organizaci akce se spolupodílí Asociace elektromobilového průmyslu (ASEP), která bude mít na místě svůj prezentační stánek. „Letos budou ve Valašském Meziříčí k dispozici i atrakce pro děti. Dáme jim možnost zajezdit si na elektrokárách a hoverboardech,“ dodává Milan Rajchl, místopředseda ASEP.

Po uzavření obchodů v centru města ve 12:00, bude na náměstí povolen vjezd pouze automobilům s elektrickým pohonem. Omezení bude platit do skončení srazu, tedy zhruba do 16. hodiny.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x