Hlavní obsah

Jablonec - Opava 2:1Oslabenou Opavu sestřelil krásným gólem Matoušek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Sýkora 1 : 0
63. Zavadil 1 : 1
71. Matoušek 2 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

Jablonec proti Opavě prodloužil vítěznou sérii na svém stadionu. Slezany zdolal 2:1 a na Střelnici vyhrál v lize devátý duel v řadě. Hosté hráli téměř celý druhý poločas bez vyloučeného Václava Jurečky, ale domácí tým přesto hodně zlobili. Tři body Severočechům vystřelil dvacet minut před koncem krásnou ranou Jan Matoušek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Matoušek z Jablonce a Jan Schaffartzik z Opavy.

Článek
Fotogalerie

První poločas byl spíše bojem, ale ve druhém byly k vidění velmi zajímavé momenty na obou stranách: vyloučení, kuriozní gól Opavy a vítězná trefa Matouška.

Prvních čtyřicet pět minut skončilo zaslouženou bezbrankovou remízou, oba týmy však měly dvě velké šance. Jablonec poprvé zahrozil už ve 4. minutě, kdy Matoušek po centru Jana Sýkory hlavičkoval do břevna. Druhou dobrou příležitost ke skórování měli domácí v 19. minutě po nacvičeném signálu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Jursa z Opavy a Tomáš Hübschman z Jablonce.

Podobný zelenobílí předvedli již ve 2. předkole Evropské ligy doma s Pjunikem Jerevan. Ovšem se stejným výsledkem. K přímému volnému kopu se postavil Jan Krob, nahrál před vápno Matouškovi a ten balon v dobré pozici netrefil.

Velké šance si vypracovali i Opavští. Jen kousek chybělo Janu Žídkovi ve 21. minutě, aby doskočil na centr z levé strany, Vlastimil Hrubý míč chytil. Gólman Severočechů se pak vyznamenal především ve 35. minutě, kdy před malým vápnem hlavičkoval zcela volný Petr Zapalač. Jeho hlavičce o zem však chyběla přesnost, Hrubý míč dokázal vyrazit. Akci pak hosté zakončili ranou Reného Dediče, jež se otřela o břevno Hrubého branky.

Klíčové Jurečkovo vyloučení

Druhý poločas ovlivnilo vyloučení Jurečky v 51. minutě. Hostující záložník viděl první žlutou kartu za faul ve 25. minutě, druhou za nesportovní chování, kdy nejspíše příliš ostrými slovy u hlavní rozhodčí Jany Adámkové reklamoval předchozí souboj s Krobem jako faul, byl podruhé napomenut a musel ze hřiště.

Tomáš Hübschman a spol. přesilovku rychle využili. Sýkoru po centru Vladimira Jovoviče ve vápně atakoval Jaroslav Svozil, jablonecký hráč spadl, ale ještě se zvedl a střelou k tyči otevřel skóre.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Schaffartzik z Opavy, Jakub Považanec z Jablonce a Tomáš Jursa z Opavy.

Oslabení hosté se však nevzdali. Nejprve v 60. minutě zazářil Hrubý při střele Dediče, o tři minuty však chyboval při trestném kopu Pavla Zavadila, který u autové čáry rozehrál přímý volný kop a jabloneckou jedničku překvapil střelou mezi tyče.

Vedení vrátil partě Petra Rady v 71. minutě Matoušek nádhernou střelou z 22 metrů přesně k pravé tyči. Gólman Slezanů Vilém Fendrich ani nestačil zareagovat. Za sedm minut mohl vyrovnat Žídek. K hostujícímu kapitánovi se ve vápně odrazil míč a Žídkova bomba z první zatřásla břevnem. Gól již nepadl a Jablonec bral tři body.

5. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - SFC Opava 2:1 (0:0)
Branky: 56. Sýkora, 71. Matoušek - 63. Zavadil. Rozhodčí: Adámková - Moláček, Vodrážka. ŽK: Jurečka, Svozil (oba Opava). ČK: 52. Jurečka. Diváci: 2843.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Jovovič (87. Pilík), Hübschman, Považanec, Sýkora (90.+3 Petrovič) - Matoušek (83. Chramosta), Doležal. Trenér: Rada.
Opava: Fendrich - Hrabina, Simerský, Schaffartzik (78. Juřena), Žídek - Zavadil, Jursa (64. Mondek) - Svozil, Jurečka, Zapalač (76. Stáňa) - Dedič. Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice