Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Titul plážových mistrů Evropy zůstává v rukách Norů. Češi bez medailí

Norský pár Anders Mol a Christian Sörum nesesedl z trůnu pro mistry Evropy. Severské jedničky světového žebříčku porazily na moskevském písku domácí tým Konstantin Semjonov-Ilja Lešukov jasným výsledkem 21:12 a 21:18. Pro Nory se jedná o čtvrtou výhru na turnaji v řadě, poněvadž letos zametají se soupeři i na světovém okruhu. Čeští hráči na medaile v turnaji nedosáhli.

Mor a Sörum slaví bod proti Rusům v moskevském finále
zdroj: ČTK/AP autor: Golovanov Andrej

Teprve dvaadvacetiletý Mol a o rok starší Sörum před rokem vybojovali evropský titul v Haagu nečekaně, letos už se jejich triumf očekával. Ve Světovém okruhu totiž ovládli poslední tři turnaje ve Vídni, Tokiu i Gstaadu, ale na mistrovství světa před měsícem v Hamburku brali "jen" bronz.

V chladné Moskvě ztratili Norové první set až dnes dopoledne v semifinále, když je donutili do tie-breaku Poláci Piotr Kantor a Bartosz Losiak. První z nich se však zranil a o bronz už nemohl bojovat. Životní turnaj tak zakončili cenným kovem Rakušané Martin Ermacora a Moritz Pristauz, čtvrtfináloví přemožitelé Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem. Ti se dělili o páté místo stejně jako Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. Po třech letech tak česká beachvolejbalová reprezentace odjela z ME bez medaile, o všechny se v minulosti postaraly ženy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články