Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb

Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Zdá se, že bez Diesela se prostě jezdí v pokladnách méně rychle. Aktuální novinky taky zrovna nesvištěly.

Pošklebky Tyrese Gibsona, který vzkázal The Rockovi, že mu to přece říkal, že odtržení od hlavní série Rychle a zběsile není dobrý nápad, možná nejsou úplně promyšlené, nicméně jedna nezvratitelná pravda se v nich ukrývá. Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw si v pokladnách nevede úplně ideálně. Ve druhém víkendu tu máme propad skoro 58%, navíc už úvodní tržba nebyla nijak závratná. Takže tentokrát jen 25 milionů. Celkově to dělá 332 a zdá se, že film bude mít zdaleka nejslabší výsledek ze všech dílů série, ve kterých The Rock hrál. To navíc při obřím rozpočtu 200 milionů dolarů. Film tak bude mít co dělat, aby se zaplatil a je otázkou, jaká bude další budoucnost Dwaynea Johnsona v rámci značky. Není zatím vůbec jisté, zda si Hobbsovo samostatné dobrodružství vyslouží pokračování a stejně tak můžeme jen spekulovat o tom, zda by jak The Rock, tak ostatní herci stáli o návrat Hobbsse či Shawa do hlavní série. A stejně tak můžeme jen spekulovat o to, zda nemastné uvedení Hobbse a Shawa bude mít nějaký vliv na další komerční život hlavní série.

Hobbs a Shaw tedy i slabým výsledkem skončili na prvním místě víkendového žebříčku, první novinka týdne je až na dvojce. Noční můry z temnot utržily za první víkend v amerických kinech 20,8 milionu. To na první pohled není nějaké grandiózní číslo, nicméně hororová produkce je jen málokdy drahá, takže můžeme předpokládat, že novinka producenta Guillerma del Tora bude úspěšná. Třetí příčku si vyřval Lví král, který jen těsně nedosáhl na Noční můry – má 20 milionů. Dohromady potom Disneyho hit dokázal utržit už 473 milionů z Ameriky a 1,334 miliardy celosvětově.

Teprve na čtyřce je tak další novinka týdne – Dora and the Lost City of Gold. „Tomb Raider pro děti“ utržil 19 a půl milionu v USA a přihodil 2 a půl mega mezinárodně. To nevypadá nutně jako start nové úspěšné série, i když náklady byly rozumné – 49 milionů. Musíme se však smířit s tím, že snímky podobné velikosti budeme častěji a častěji vídat především na streamovacích platformách, jako je Netflix. Quentin Tarantino naopak trvá na promítání filmů v kinech a jeho poslední kus, Tenkrát v Hollywoodu, si zatím vede slušně. Z USA přiteklo dalších 11 milionů, celkem už je na kontě milionů 108 a čeká se na mezinárodní premiéru. Už teď to vypadá, že by se měl snímek vměstnat do Quentinovy TOP 3, jen je třeba poznamenat, že byl film docela drahý (90 milionů), tak je otázka, zda studiu po zaplacení nákladů a odečtení podílů pro kina zbudou v kasičce nějaké zajímavé zisky.

Na šesté a sedmé příčce jsou dvě novinky se zcela opačným příběhem. The Art of Racing in the Rain je další z řady filmů pojednaných z pohledu psa. Pro prakticky neznámý projekt je 8 milionů vlastně úspěch. Naopak, od The Kitchen se čekalo asi víc. Retro kriminálka nabídla v hlavních rolích trio Melissa McCarthy, Tiffany Haddish a Elisabeth Moss, pro které jde o jeden z nejslabších výsledků jejich separátních kariér. Dopad na slabý kasovní výsledek (5,5 milionu) měly zřejmě nevalné recenze a také opakovaná skutečnost, že podobná témata v současnosti diváci hledají především v obýváku a do kina chodí spíš za třaskavými zážitky.

Spider-Man: Daleko od domova utržil v 6. týdnu promítání skoro totožnou částku (5,3 milionu) a celosvětově má na kontě už miliardu a 97 milionů k tomu. Už brzy půjde o nejúspěšnější film financovaný studiem Sony. Toy Story 4 přidalo 4 miliony a miliarda je za rohem (zatím 990 milionů). Bude to už šestý letošní film vyrobený Disneym, který to dokáže.

Příští týden animovaní Angry Birds 2, žraločí 47 Meters Down: Uncaged nebo peprní Good Boys.

Zdroj: Box Office Mojo

Galerie: 7

Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu Box Office: Hobbs a Shaw stále zaostávají za posledními lety zběsilých tržeb | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest