25.4.2024 | Svátek má Marek


USA: Mrtví nemluví

12.8.2019

Aféra pedofila Epsteina hrozí, že přeroste v politický skandál století

Údajný miliardář a usvědčený pedofil, který zval slavné a bohaté osobnosti na sexuální hrátky s nezletilými dívenkami, šestašedesátiletý Jeffrey Epstein, byl 23. července nalezen ve své cele napůl udušený se známkami škrcení na krku.

Nacházel se ve vězeňském zařízení pro teroristy a zvlášť nebezpečné zločince, skrytém na neznámém místě v New Yorku, které si vysloužilo označení americký Gulag, Guantánamo a nejčastěji používanou přezdívku Díra. Je nechvalně proslulé pro nelidské zacházení s chovanci a pro rekordní počet sebevražd. Proto jsou vězňové podrobeni každých čtrnáct dní preventivní psychiatrické kontrole, kterou Epstein už opětovně podstoupil, protože je v Díře od svého zatčení 10. června. Čelí obvinění z obchodu s nezletilými děvčaty a kuplířství. Soudce ho odmítl propustit na dočasnou svobodu na kauci.

Podle vyšetřovatelů si Epstein přivodil zranění na krku sám, protože chtěl, aby byl převezen do nemocnice. Jeho spoluvězeň Nicholas Tartaglione, odsouzený k smrti za vraždy, tvrdí, že si ničeho nevšiml a nic neslyšel, protože poslouchal hudbu ve sluchátkách a pospával. Nikdo jeho svědeckou výpověď nezpochybnil. Podivné, velice podivné. Vzhledem k tomu, že Díra je vězení s nejvyšší ostrahou a videozáznam z cely dokazoval, že nikdo jiný do ní nevstoupil, se můžeme dohadovat, že ho pro výstrahu a jako výzvu k mlčenlivosti přiškrtil Tartaglione za nějaký příslib, například revize procesu.

Hrozí skandál století

Jisté je, že tentokrát Epsteinův čas ještě nenadešel. Tento muž, který by mohl způsobit v Americe skandál století, zlákal sliby a penězi stovky nedospělých dívek, které pak přiměl k sexuálním hrátkám a pohlavnímu styku s politiky, boháči a hvězdami z Hollywoodu. Hrátky, začínající erotickou masáží a hostinami, se děly v jeho luxusních sídlech v New Yorku a na Miami, na Ostrůvku orgií v Karibiku a v Boeingu nazvaném Lolita Express. Přitom všichni věděli, že děvčátka jsou sexuálními otrokyněmi a některá neměla ještě třináct let.

Uveřejnili jsme o tom obsáhlý článek pod titulem Dívenky, politici a Epstein, z něhož připomínáme hlavní závěr, že aféra Epstein má všechny znaky velkého špionážního případu. Špičková natáčecí a zvuková zařízení, která Epstein používal pro záznam sexuálních scén mezi holčičkami a zralými muži, nasvědčují, že šlo o profesionální operaci výzvědné služby shromažďující vyděračské materiály. Vydírané osobnosti by v mnoha případech jistě přislíbily vše, aby se vyhnuly nežádoucí popularitě. Říká se tomu „nábor vlivných agentů“.

Spojení s Mossadem?

Kardinální otázka je, která cizí výzvědná služba může mít spojence uvnitř americké státní administrace, kteří pomáhají krýt její dlouhodobé ilegálního působení v USA.

Izraelský Mossad, tvrdí bývalý analytik CIA Giraldi, protože v Americe žije početná židovská diaspora, jejíž příslušníci mají vysoká postavení ve všech sférách veřejného života a mohou nežádoucí skutečnosti zamést pod koberec.

Kdyby Epstein měl spojení s Mossadem, porozuměli bychom spoustě věcí. Především odkud pochází zdroj peněz, které utrácel. Z veřejně přiznané činnosti finančního poradce to být nemohlo.

Jediným známým klientem byl miliardář Leslie Wexner, jemuž Epstein dělal správce nadace. Podle časopisu Forbes on sám miliardářem nikdy nebyl navzdory luxusním nemovitostem, dvěma soukromých letadlům a okázalému životnímu stylu. Porozuměli bychom také, proč se Ghisliane Maxwellová, dcera milionáře a izraelského špiona Roberta Maxvella českého původu, stala jeho hlavní náhončí a pomocnicí: aby předávala izraelské tajné službě kompromitující materiály, fotografie, zvukové a obrazové nahrávky, jakož i osobní informace o Epsteinových nejcennějších společenských „kontaktech“.

Mezi nimi jsou samé velké ryby: Donald Trump, Bill Clinton, princ Bandar ze Saúdské Arábie, Tony Blair, Ted Kennedy, John Kerry, David Rockefeller, Richard Branson, bývalý izraelský premiér Ehud Barak, saúdský král Salman a Edward Rothschild. To jsou osobnosti, které prozatím byly odhaleny. Černý zápisník, který policie našla v tresoru v Epsteinově manhattanském sídle, obsahuje několik stovek jmen včetně hollywoodských hvězd, jako je Woody Allen, Kevin Spacey a Alec Baldwin. Mnozí z nich mohli být „vytěženi“, jak se říká ve špionážní hantýrce.

JFK a Hoover

V politice je vydíránípomocí kompromitujících materiálů mnohem účinnější a spolehlivější nežli úplatky. Z nepřeberného množství možných příkladů v minulosti vyberme dva, které jsou málo známy.

Americký stát ve státě měl „špínu“ na Johna F. Kennedyho v podobě fotografií potvrzujících řadu jeho mimomanželských pohlavních styků. Historici soudí, že zřejmě posloužily k tomu, aby v presidentských volbách roce 1960 náhle a neodůvodněně změnil své rozhodnutí a místo umírněného Huberta Humpreyho jmenoval kandidátem na úřad vice presidenta jestřába Lyndona B. Johnsona, podporovaného vojensko-průmyslovým komplexem. Kennedy i Humprey chtěli stáhnout americké vojenské poradce z Jižního Vietnamu a skončit pomoc tamnímu režimu. Když se po vraždě JFK usadil Johnson v Bílém domě, vyslal tam první bojové jednotky. Pak využil falešného incidentu v Tonkinském zálivu a neustále zvyšoval jejich počet, takže na konci jeho mandátu bojovalo ve Vietnamu víc jak 125.000 amerických vojáků. Zbytek je historie.

Dlouholetý ředitel FBI Edgar Hoover žil celý svůj život jako přísně utajovaný homosexuál. Americká mafie o něm a jeho milencích sbírala „špínu“ a údajně měla také dokumenty, které potvrzovaly, že jeden z jeho předků byl černoch. V těch dobách jedno bylo trestné, druhé společensky nepřijatelné. Mafie použila tyto škraloupy, aby přiměla Hoovera zavřít nad její činností obě oči. Proto nedal agentům FBI za úkol potírat organizovaný zločin. Proto shromáždil 25 milionů osobních spisů občanů, z nichž drtivá většina se týkala Američanů podezíraných z komunismu a jiných odpůrců zřízení, a mnohem méně kriminálníků a gangsterů.

Prázdniny mafiánů trvaly téměř třicet let. Až president JFK a jeho bratr Bob, ministr spravedlnosti, prosadili radikální obrat v činnosti FBI. Neskrývali se s tím, že chtějí Hoovera z funkce odstranit. Zabránila jim v tom násilná smrt.

„Špína“ nad zlato

Mít na politiky a osobnosti na vedoucích místech řízení společnosti „špínu“, je dnes o to důležitější a cennější, že to jsou často lidé vybraní pro jejich osobní oblíbenost u veřejnosti a obvykle snadno manipulovatelní. Dosadit takové lidi do vedoucích funkcí představuje riziko, že nebudou poslušni hlasu svých mecenášů. Jeden z prostředků, jak tomu zabránit, je vybrat ty, kteří jsou tak zkompromitováni, že se nemohou nikdy osvobodit, a sami vědí, že na sobě nosí sebevražednou vestu svých prohřešků, když ne zločinů. V nadsázce lze říci, nebo spíše dát radu začínajícím ctižádostivcům v politice, aby napřed spáchali ohavný přečin anebo měli nemanželské dítě a zaonačili to tak, aby se o něm dozvěděli ti, kdo tvoří šedou eminenci moci, a tím si zajistili rychlý politický vzestup.

Z historie víme, že meteorická kariéra Woodrova Wilsona začala poté, co zámožný židovský bankéř Samuel Untermayer koupil dopisy, které Wilson jako ženatý muž napsal své dlouholeté milence. Wilson, který v roce 1910 řídil univerzitu v Princetonu, se za rok stal guvernérem v New Jersey a za další rok presidentem Spojených států. Do roka a do dne po svém zvolení podepsal kontroverzní zákon, jímž se zřizovala Federální reservní banka, kterou vlastnili přední bankéři J. P. Morgan, John D. Rockefeller a Kuhn, Loeb & Comp. Usurpovala si právo vydávat peníze a dělá to dodnes.

Mrtví nemluví

Jména v Epsteinově černém zápisníku sama o sobě mnoho neznamenají, ale mohou být stopou k výbušným hypotézám. Potvrdit anebo vyvrátit je může jenom Jeffrey Epstein. Jeho svědecká výpověď, když k ní dojde, bude mít podobu třaskaviny hozené do nejvyšších sfér americké a potažmo světové politiky.

Mohl by stanout před soudem a vypovídat? Ano, ale jedině za předpokladu, že uzavře s obžalobou dohodu, že smlčí, co se musí smlčet v tak zvaném vyšším zájmu, výměnou za menší trest než čtyřicet pět let natvrdo stanovených zákonem za zločiny, z nichž se má zodpovídat. Když soud dobře skončí, může očekávat, že po určité době ho zabije za privilej nebo úlevu některý z vězňů, anebo zemře na srdeční zástavu.

Když neuzavře dohodu, může se stát, že jednoho dne ho dozorce nalezne v cele bez života. Ohledavač mrtvol prohlásí, že to byla sebevražda. Nejspíše z výčitek svědomí, napíší noviny.

Jeffrey Epstein je muž, který ví příliš mnoho o příliš mnohých mocných lidí, že je hrozbou pro současný americký řád. Může také prozradit příliš mnoho o těch, kdo ho řídili, financovali a chránili. Je to muž, který se s tímto břemenem vleče životem a tetelí se nadějí, že v případě nejvyššího ohrožení své vědomosti smění, že se stanou pojistkou spasení. Není prvním ani posledním.

Zkušenost ale ukazuje, že jedinci jeho druhu a v jeho situaci se vždy mýlili. To břímě je jejich zatracením. 

Mrtví nemluví.

Psáno pro televizi Prima

Poznámka redakce NP: Jeffrey Epstein byl v sobotu nalezen ve své cele mrtvý. Sebevražda, konstatovaly vyšetřující orgány...