bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Foligno po odchodech hvězd: Chci tu hráče, kteří za nás chtějí hrát

12. srpna 2019, 8:00

Ondřej Mach

Když v uplynulé sezoně nedošlo k žádné výměně hráčů, kterým v Columbusu končila smlouva, bylo to překvapení. Artěmij Panarin nebo Sergej Bobrovskij klub v červenci skutečně opustili a našli si nové působiště, pryč jsou i únorové akvizice v podobě Ryana Dzingela nebo Matta Duchenea. Blue Jackets tak před sebou mají mnohem těžší rok než ten minulý. Kapitán Nick Foligno však v týmu chce jen hráče, kteří chtějí být součástí ohijské organizace.

Mužstvo vedené svérázným trenérem Johnem Tortorellou sice v prvním kole play off senzačně vyřadilo vítěze základní části z Tampy, ve druhém ale nestačilo na rozjetý Boston. Po prvním kole vypadal generální manažer Jarmo Kekäläinen jako génius, po druhém mu jistě na čele přibylo pár vrásek. 

Bývalému finskému útočníkovi muselo být ještě hůř, když z týmu 1. července zmizely tři největší hvězdy - Panarin, Bobrovskij a Duchene. Všichni tři podepsali pohádkové smlouvy sedmileté smlouvy. Nejdražší z nich vynese prvně jmenovanému celkem 81,5 milionů dolarů. 

Kapitán Nick Foligno v nedávném telefonickém rozhovoru uvedl, že chápe rozhodnutí Duchenea. Kdyby rodák z Haliburtonu nedostal lukrativní nabídku z Nashvillu, tak by podle něj možná zůstal. Co už je pro jednatřicetiletého útočníka méně logické, jsou odchody ruských borců. 

„Udělali jsme všechno, co jsme mohli, abychom jim ukázali, že jsme konkurenceschopný tým,“ nechal se slyšet. „Podle mě neopustíte dobrý tým, abyste si našli jiný. Z toho, co budujeme v Columbusu, je každý nadšený. Bylo to překvapení, když odešli, ale měli na to právo.“

Dle jeho slov sice bylo těžké vidět je odcházet, rozhodně to ale nebylo tak, že by se to projevilo na ledě. „Pokud by tomu nedávali všechno, tak bychom měli problém,“ řekl Foligno. „Všichni pracovali extrémně tvrdě. Je to jejich rozhodnutí. Nesouhlasíte s tím, ale chcete tu kluky, kteří chtějí hrát za Columbus.“

Americký forvard nezavrhuje all-in taktiku, s níž se v únoru rozhodl vyrukovat Jarmo Kekäläinen. „Radši mám generálního manažera, který chce vyhrát, než toho, co se snaží plánovat a být strategický,“ vykládal Foligno. „Prostě chceš chlapa, který se nebojí riskovat.“

Blue Jackets z trhu s volnými hráči přivedli alespoň Gustava Nyquista. Devětadvacetiletý útočník podepsal v klubu čtyřletou smlouvu na 22 milionů dolarů. Foligno také věří, že šanci se ukázat dostanou mladí hráči. 

„Tuhle kapitolu jsme uzavřeli. Bylo to skvělé, ale teď je čas se posunout dopředu.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.