TAXIS BEACH POLO – PRVNÍ PÓLO TURNAJ NA PLÁŽI V ČESKU

TAXIS BEACH POLO – PRVNÍ PÓLO TURNAJ NA PLÁŽI V ČESKU

Dostihové závodiště v Pardubicích hostí prestižní sérii turnajů koňského póla – TAXIS POLO GRAND SLAM. Jedná se o trojici mezinárodních turnajů, které se hrají na písku – TAXIS BEACH POLO – na sněhu – TAXIS SNOW POLO – a na trávě – TAXIS POLO OPEN. Jedná se o ojedinělou sérii svého druhu nejen v České republice, ale i ve světě. Navíc, všechny turnaje se konají na Dostihovém závodišti Pardubice, které poskytuje ideální podmínky pro hru, koně, hráče i diváky.

17. srpna 2019 se na Dostihovém závodišti v Pardubicích bude konat vůbec první turnaj koňského póla na pláži – TAXIS BEACH POLO 2019. Turnaje se koná v rámci festivalu Friends Fest a bude zakončen koncertem americké zpěvačky SUZI QUATRO a ohňostrojem. Přijměte naši pozvánku a prožijte spolu s námi nezapomenutelnou atmosféru tohoto královského sportu, exkluzivní prostředí Dostihového závodiště Pardubice, překrásných jihoamerických pólo koní, bojovného zápalu čtyř mezinárodních týmů a přátelského ducha hráčů. Využijte tak možnost ojedinělého zážitku i nových setkání. Pólo si dokonce můžete sami vyzkoušet.

Celá myšlenka na Taxis Polo Grand Slam se zrodila v hlavě Jana Průchy, viceprezidenta České asociace hráčů koňského póla, který tomuto sportu propadl před sedmi lety a stál i u zrodu asociace, která má dnes přes padesát hráčů. Proto jsme mu položili několik otázek:

Jak myšlenka na pořádání turnajů Taxis Polo vlastně vznikla?

Koňské pólo se ve světě hraje jak na trávě, tak na sněhu (snow polo) nebo na písku (beach polo). V Praze pro pólo dlouhodobě nejsou ideální podmínky. Na druhou stranu Dostihové závodiště v Pardubicích má podmínky na evropské úrovni. Naším cílem je umožnit hrát pólo na všech třech površích. Díky vstřícnosti Dostihového spolku a města Pardubice vznikl takový Polo Grand Slam, který jsme pojmenovali TAXIS POLO. Díky poměrně velké hrací ploše pro koňské pólo je totiž klíčové, aby se hrálo před diváckou tribunou – a Praha takové podmínky nemá. Pardubické závodiště má také ideální podmínky z hlediska své polohy a infrastruktury. Pro hráče z okolních zemí (Německo, Rakousko, Maďarko, Slovensko) je poměrně velmi dostupné, navíc v těsné blízkosti závodiště je i mezinárodní letiště.

Jak to bude pokračovat?

Právě první turnaj z pomyslného Grand Slamu byl Taxis Snow Polo – první snow polo turnaj na světě, který se hrál na umělé ledové ploše. Dalším turnajem byl Taxis Polo Open Cup, který se hrál začátkem června na travnaté aréně a 16. až 18. srpna pořádáme vůbec první pólo na písku – Taxis Beach Polo. Díky své unikátnosti záštitu nad celým turnajem převzalo Velvyslanectví Argentinské republiky a osobně pan velvyslanec Roberto Alejandro Salafia.

Co takový unikátní turnaj znamená pro vás osobně?

Pólo hraji sedmým rokem a stalo se pro mne vášní. Mým cílem je dostat koňské pólo do širšího povědomí a přispět k propagaci koňského póla jako příležitosti ke zlepšení a kultivaci společenského prostředí v České republice. Způsob pořádání některých pólo turnajů v minulosti se s těmito cíli moc neshodoval. Nechceme, aby koňské pólo bylo vnímáno jako sport pro pár snobů. Je to úžasná hra, která v sobě spojuje týmovost, odhodlání, odvahu, fair-play a lásku ke koním. Mimo jiné, na žádný oficiální mezinárodní pólo turnaj není možno sázet – především z důvodu, aby nebyl důvod k ovlivňování výsledků. Proto jsem stál u zrodu České asociace hráčů koňského póla, která má dnes přes 50 hráčů a sdružuje všechny významné pólo kluby v Česku. Co do velikosti Asociace jsme devátá největší asociace v Evropě (z celkem 28 členských zemí).

Termín: 17. srpna 2018
Událost zde: www.facebook.com/events/616037075539810

taxis polo

(Visited 262 times, 1 visits today)