V Hlinsku se rýsuje rychlobruslařská hala. Svaz chce na ni získat dotaci přes Národní sportovní agenturu

Český svaz rychlobruslení připravuje podklady pro vládního zmocněnce na zvažovanou výstavbu rychlobruslařské haly v Hlinsku. Svaz se chce ucházet o státní dotaci prostřednictvím vznikající Národní sportovní agentury, řekl předseda Českého svazu rychlobruslení Josef Nechutný.

Tento článek je více než rok starý.

Hlinsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařská hala v Inzellu, kterou dává za vzor trenér Martiny Sáblíkové Petr Novák

Rychlobruslařská hala v Inzellu, kterou dává za vzor trenér Martiny Sáblíkové Petr Novák | Foto: Soenar Chamid/AFLO | Zdroj: Reuters

„Chceme všechny přesvědčit, že region má na to, aby tam hala byla. Nemusí být jen v Praze nebo Brně, v okruhu kolem Hlinska žije dost lidí. Propočítáváme děti a školy, kolik jich je, aby bylo zřejmé, že to má cenu,“ uvedl Nechutný.

Nejde to bohužel tak rychle, jak bych si představoval, říká Babiš ke stavbě haly pro rychlobruslaře

Číst článek

Hlinsko leží v oblasti s nadmořskou výškou kolem 600 metrů, což podle svazového šéfa představuje příznivé klimatické podmínky. Multifunkční halu by měli využívat sportovci i veřejnost.

Národní sportovní agentura bude od roku 2021 rozdělovat peníze z dotačních programů pro sportovce. Připravovat je začne v roce 2020.

Prvotní studii haly má svaz již zpracovanou, nechal ji zpracovat trenér rychlobruslařského týmu Petr Novák, když se uvažovalo o možném umístění haly v Novém Městě na Moravě. Podle Nechutného lze studii přenést s drobnými úpravami na jakékoliv místo.

Hlinsko i Pardubický kraj vznik haly předběžně podporují. Svaz si již vybral dvě lokality ve městě, pozemky jsou v soukromých rukou. „Je to předjednané, ale čekáme na to, až budeme moci po souhlasu státu postoupit dál,“ řekl Nechutný.

Pro rychlobruslařskou halu se v minulosti hledaly či nabízely jiné vhodné lokality. Měla stát například ve Velkém Oseku na Kolínsku, v Novém Městě na Moravě na Žďársku nebo v Brně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme