Dávno dopředu bylo jasné, že šestá zastávka seriálu Běhej lesy bude zaplněná do posledního místečka. Tratilová výzva, která startuje ze Ski areálu Bílá je velkým lákadlem, za kterou vyráží běžci z celé republiky i sousedních států. A dobrodružství to není jen pro dospělé.

Už dopolední závody dětí nabídly parádní souboje v náročném terénu. Každý z účastníků dětských závodů Dr. Maxe musel zdolat stoupání kolem lanovky a pak rychlý sešup dolů. Bez zranění, ale s pořádnými zážitky se pak ti nejmenší vraceli do cíle. Pyšní rodiče se pak se zaplněným závodním polem vydali na tratě dospělých. Ty nabízely tradičně dvě distance. Obě začínaly intervalovým startem s projížďkou na lanovce.

Až za výstupem z ní začal ten pravý závod. Díky libovolnému zahájení závodu si nikdo nemohl až do cíle být jistý svým umístěním. O to větší adrenalin závod doprovázel. Tratilová trať plná seběhů, ale také krásných výhledů, provedla účastníky Běhej lesy hraničním československým hřebenem, náročným terénem i krátkými stoupáními.

Doběh do cíle patřil spurterům. Mírné klesání vybízelo k záverečnému zrychlení. Cílová brána pak byla čekací stanicí, kde se vlastně daný závodník ve výsledkové listině zastaví.

Vítězem se nakonec nestal první závodník v cíli, ale běžec s nejrychlejším časem. Tím byl na 11 km Martin Semerád s časem 40:31. Nejrychlejší ženou na stejné trase byla Sylvie Štieglerová, která doběhla za krásných 49:18. Dlouhá trasa v Bílé měřila 19 km a nejlépe se s ní vypořádal Adam Szymanik, a to za 1:19:31. První ženou se stala Marcela Rambová v čase 1:36:22.

Výsledky