Hlavní obsah

Slovenská vicemiss selhala v roli mluvčí, ministerstvo odbor zrušilo

Právo, ČTK, ivi
Bratislava

Po ostudě, kterou způsobila mluvčí slovenského ministerstva kultury Barbora Palovičová svým neprofesionálním vystupováním, zrušil resort celý tiskový odbor. Novináři musejí od pondělí komunikovat přímo s kanceláří ministryně Ľubice Laššákové.

Foto: TV Markíza

Barbora Palovičová

Článek

Agentura SITA si jako první všimla, že z webu ministerstva kultury zmizel kontakt na tiskový odbor. Resort vzápětí potvrdil, že v rámci organizační změny byly přesunuty kompetence tiskové odboru přímo pod kancelář ministryně.

Podle deníku Nový čas jde o reakci na profesionální selhání mluvčí. Palovičová nedokázala minulý měsíc odpovědět televizi Markíza na otázku, zda ministerstvo může dát pokutu politické straně. Televize přitom upozornila, že otázku zaslala mluvčí den předem. Bývala první vicemiss Slovenska Palovičová ani opakovaně nedokázala na tuto otázku odpovědět.

Redaktorka televize nakonec zašla přímo na sekretariát náměstka ministryně, kde jí na otázku bez problémů do pěti minut odpověděli.

Tisk připomněl, že Palovičová více než deset let tančila v populárním souboru Lúčnica a také se účastnila několika soutěží krásy. O titul Miss Universe 2007 zápolila s pozdější asistentkou bývalého premiéra Roberta Fica Márií Troškovou a s manželkou cyklisty Petera Sagana Katarínou.

Foto: iDNES.cz, Profimedia.cz

Barbora Palovičová při Miss Česko-Slovensko 2010

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám