Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Recenze výstavy Město robotů na Chodově se veskrze shodují a odrazují od návštěvy předražené akce. Organizace podle návštěvníků vzbuzuje přinejmenším rozpaky a nebýt slev, zájemce by hledala těžko. Masivní kampaň na podporu akce zkrátka nezakryje fakt, že má zásadní nedostatky a lidé se návštěvu nebojí označit za „vyhozené peníze“. 

Tvůrci výstavy přišli s novým trikem, jak nalákat další návštěvníky. Špatné hodnocení na Google se snaží rozmělnit motivováním zákazníků k hodnocení akce. Slibují jim za to možnost „něco“ vyhrát.

Obrázek: Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Jde o praktiku, která je proti podmínkám Google recenzí. Zdá se však, že již k hodnocení přesvědčili stovky lidí. Doporučujeme tak číst nejen pozitivní, ale i negativní hodnocení a až poté se rozhodnout, zda akci navštívit.

Město robotů a vstupné odpovídající turistické pasti

Město robotů, za kterým stojí lotyšská společnost City of robots, slibuje nejnovější roboty z USA, Japonska, Jižní Koreje, Velké Británie a Ruska. K tom také virtuální realitu, rozšířenou realitu, Tesla show, divadlo robotů a mnohé další zábavné atrakce. Výstava pořádaná v Praze na Chodově má však podle recenzí návštěvníků na Facebooku a Googlu nedostatky a kritikou se to tam jen hemží.

Obrázek: Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Návštěvníci nejčastěji zmiňují špatně přeložené popisky plné chyb, neochotný personál či předražený doprovodný program v podobě workshopů zpoplatněných zvlášť. I za jednoduchou aktivitu v podobě malování 3D perem zaplatíte 200 Kč. Kdybyste chtěli dítěti udělat radost, 3D pero samo o sobě stojí 1 000 Kč.

Obrázek: Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Nejvíce lidé naráží na cenu, organizaci a nedostatek exponátů. Česky se domluvíte jen s jedním exponátem, řadu z nich tvoří dostupná zařízení a ideální nejsou ani prostory výstavy. Zvláštním jevem jsou veskrze negativní hodnocení na Google. Zobrazíte si je kliknutím na hvězdičkové hodnocení, přičemž ty pozitivní jsou často ze zahraničních profilů a většinou bez komentáře. Negativní recenze poté většinou zmiňují výše popsané problémy. Na Facebooku má stránka hodnocení deaktivované a v diskuzi se najde mix různých názorů.

Po zveřejnění našeho článku přišli organizátoři se způsobem, jak získat pozitivní hodnocení. Měsíc po otevření výstavy měla 19  recenzí a hodnocení 2,3 hvězdičky. Po zveřejnění článku se začaly objevovat pozitivní hodnocení a během dvou týdnů překonal počet hodnocení 300. Při zvažování návštěvy čtěte pozitivní i negativní recenze a názor si udělejte sami.

Obrázek: Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Některé roboty uvidíte i v showroomu obchodu s elektronikou

Herní konzole s možností zahrát si najdete skutečně v jakémkoliv větším obchodě s elektronikou. Vidět z robotů můžete např. robota Jibo, který byl komerčně dostupným sociálním robotem a mohl si jej koupit kde kdo. Projekt skončil neúspěchem, došlo ke zdržení objednávek a dokonce ke zrušení objednávek mimo USA a Kanadu. Projekt zkrátka neuspěl a investory vyšel na více než 1,5 miliardy, které už nikdy neuvidí. Nicméně zařízení je nepochybně zajímavé.

Obrázek: Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Jak vypadá budoucnost robotiky? Robot rozvážející jídlo nahradí poslíčky, skladový robot zastane práci dělníka i pošťáka.

Robotický čistič oken Hobot koupíte ve větších obchodech s elektronikou, 3D tiskárna už dávno není ničím zázračným. Psík Aibo od Sony je naopak velmi zajímavý a našlo by se pár dalších exemplářů, které by i stály za vidění nebýt organizačních přešlapů a ceny. Kutilské koutky s tavícími pistolemi či virtuální realita nenadchnou a u poloviny robotů nenaleznete nikoho, kdo by je obsluhoval.

Obrázek: Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Fotografie: Martin Rich, recenze Google

Cena vstupného do Města robotů kvalitě neodpovídá, češi se nechávají zlákat slevou

Tvůrci akce chytře využili možností internetového i offline marketingu a nabídka nejrůznějších slev a vstupů zdarma pro děti je běžnou praxí. Pokud např. na Facebooku nasdílíte příspěvek s událostí, případně označíte kamaráda v diskuzi, dostanete slevu. V Česku lidé na podobné akce slyší a je pravda, že bez slevy je cena doslova hříšná. Na rodinu vychází na 1  696 Kč.

V České republice najdete lepší výstavy za nižší vstupné

Ve spojení s chaotickou organizací, hygienou a cenami však doporučujeme spíše návštěvu výstav, které jsou interaktivnější a nabídnou více zábavy dětem i dospělým. Za zmínku stojí povedené trvalé expozice iQLANDIA Liberec a Techmania Science Center v Plzni. Oba projekty nabídnou vyžití na celý den, roboty tam najdete také a vedle zážitku návštěvníky i mnohému naučí.

Obrázek: Město robotů Chodov: Výstavu návštěvníci kritizují za špatnou organizaci i vysoké ceny

Robot Thespian v liberecké iQLANDIA

Cena za rodinné vstupné do Techmania Science Center je 880 Kč na celý den. Cena platí pro 4 osoby, přičemž jedna musí být mladší 15 let. iQlandia nabízí ještě lepší cenu, a to 560 Kč za 2 dospělé a 2 děti. Ceny jsou navíc platné bez jakýchkoliv dalších slev a výjimek.

9 Komentářů
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
Mariana

Je to fakt velká bída. Mohu potvrdit. Škoda, že je tam každá maličkost zpoplatněná.

Kralova

Dobry den, hledala jsem kam bych mohla napsat svuj nazor…Vystava robotu na chodove je naprosto velke zklamani…Meli by uvadet vek deti, neni to pro kazdeho a vstupne je strasne, siiiiiilene! Musim priznat ze mi tam mlada divka navrhla at rikam ze je memu synovi mene nez 4roky..kdyz videla z te… Číst více »

Marková

Dobrý den, rozhodně návštěvu nedoporučuji. Cena vstupného neodpovídá kvalitě výstavy. Chybí veškeré zázemí v podobě toalet či občerstvení. Prostředí je spíše velkou neupravenou garáží než výstavní plochou. Osvětlení je chatrné, a ze stropu v některých místech kape voda. Synovo nadšení rozhodně nesdílím. Některé virtuální reality ovšem nejsou určeny pro malé… Číst více »

Léňa

Dobrý den, zašla jsem na výstavu s 12. letým vnukem a když mi řekl, že čekal mnohem více robotů a ne virtuální hry, tak jsem s ním musela souhlasit. Když chcete, aby si děcka vyzkoušela něco vytvořit sami, tak hned slyšíte “ zaplaťte 200 Kč“. Vstupné za to co vidíte… Číst více »

Adamová Nikol

mesto robotu vymyslelo losovani za podminkou toho kdyz napisete na inetrnet hezkou recenzi a potom si muzete vylosovat tak maximalne samolepku. A losovani vymysleli diky tomu ze lidi psali jen spatne recenze na internet.Bylo to příšerné a vyhozené peníze.Radši bych to utratila za makronky ty jsou 100krat lepsi!!!DOOPRAVDX

IVAN

Vyhněte se této výstavě obloukem. Předražené, za pomalu vše platit 200 Kč… To raději zvolte IQ park nebo IQ landii… NESTOJÍ to za to!

Daniel Krotil

Velmi špatné , myslím si, že provozovatel centra Chodov, by si mel ověřit, kdo a co tu bude pořádat. Já “ z venkova“ budu mít na dost dlouho negativní vzpomínku na centrum Chodov jako takové a raději když pojedu na nákupy půjdu jinam. Jo bussiness za každou cenu, je cesta… Číst více »

Šárka

I když jsem tušila, že když dávají lístky pro děti zadarmo, ale pouze s doprovodem dospělé osoby za vstupné, bude v tom nějaká levota, bohužel jsem si nepřečetla recenze a vyhodila jsem 500,- Kč. Opravdu velké zklamání, věk bych doporučila tak max. do 8 let, roboti jsou na malé ploše… Číst více »

Pavel R

Taky prispěji .Asi pozdě,jen kdyby se to snad mělo někdy opakovat a doufám, že takovou sr*čku někdo (nějaká instituce)nejdříve ověří a případně nepovolí. Taková mafie ty W*le …. To nemělo obdoby. Masivní reklama,pak davy lidí, čekajíc na tutovku. Kuponova privatizace!To je ono! Tuto výstavu , přebijí i požární slavnosti někde… Číst více »

Obrázek: Je libo více monitorů vedle sebe? Philips E1 jsou cenově dostupné monitory s tenkými rámečky
Je libo více monitorů vedle sebe? Philips E1 jsou cenově dostupné monitory s tenkými rámečky
Obrázek: Noční fotografie s vivo X100 Pro: Jak fotit v noci se smartphonem jako profík?
Noční fotografie s vivo X100 Pro: Jak fotit v noci se smartphonem jako profík?
Obrázek: Nesmyslný boj proti elektromobilům: Čeští vandalové ničí nabíječky
Nesmyslný boj proti elektromobilům: Čeští vandalové ničí nabíječky
Obrázek: První člověk popsal, jak se žije s čipem Neuralink v mozku. Ovládání počítače je jako telekineze
První člověk popsal, jak se žije s čipem Neuralink v mozku. Ovládání počítače je jako telekineze
Obrázek: Noční fotografie s vivo X100 Pro: Jak fotit v noci se smartphonem jako profík?
Noční fotografie s vivo X100 Pro: Jak fotit v noci se smartphonem jako profík?
Obrázek: Recenze robotického vysavače TESLA RoboStar iQ700 s laserovou navigací: Čistá domácnost bez námahy?
85%
Recenze robotického vysavače TESLA RoboStar iQ700 s laserovou navigací: Čistá domácnost bez námahy?
Obrázek: Zažijte budoucnost už dnes: Nainstalujte si umělou inteligenci Gemini do telefonu s Androidem
Zažijte budoucnost už dnes: Nainstalujte si umělou inteligenci Gemini do telefonu s Androidem
Obrázek: Kde koupit Bitcoin v ČR? Návod na bezpečný nákup kryptoměn v roce 2024
Kde koupit Bitcoin v ČR? Návod na bezpečný nákup kryptoměn v roce 2024