Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kamarádi po smrti královny suši Rektorové: Prosí o modlitbu a pomoc pro Barbořiny syny

Autor: DH - 
13. srpna 2019
06:15

Během noci z neděle na pondělí otřásla Českem smutná zpráva o smrti úspěšné podnikatelky a do jisté míry i filantropky Barbory Rektorové. Žena byla pro mnohé inspirací toho, jak se dá bojovat s rakovinou a naplno žít. „Sushi Queen“, jak se Báře přezdívalo, nakonec nádor na mozku zabil a ona tak na světě zanechala milující rodinu a především dva syny. Za ně se rozhodli bojovat lidé z celé republiky.

Smrt uznávané podnikatelky a velice obdivované ženy zatřásla snad každým, kdo ji znal, buď přes sociální sítě, nebo osobně. Pod příspěvkem od jejího partnera Viléma, který o smrti informoval veřejnost, se za pár desítek minut objevily stovky kondolencí. Dojemné reakce pak na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Byla s ní pr**l, měla hloubku, mám ji ráda. Jak říkají indiáni, zase se setkáme a příště to bude lepší,“ napsala například na facebook její kamarádka Zuzana, s níž Bára „Sushi Queen“ spolupracovala při organizování charitativních sbírek. „Sesbírala balík pro paní, co byla v těžký životní situaci. Sama nebyla zrovna v nejlepší situaci,“ přiblížila Zuzana povahu své zesnulé kamarádky, která se snažila pomáhat všem okolo sebe, byť sama trpěla rakovinou.

Řady smutných reakcí se samozřejmě dostalo také partnerovi Báry. Vilém tak musel na všechny zareagovat vyjádřením na sociálních sítích. „Poprosím každého, co nám psal, aby – pokud může – se pomodlil za její rodiče, kteří ztratili jedno ze světel svého života, i když se tak obětavě celý život starali, a především za její syny,“ vzkázal dojemně Vilém. Ti, kteří by jim a zejména Barbořiným synům chtěli nějakým způsobem pomoci, mohou odeslat dobrovolný finanční příspěvek na transparentní účet, jehož číslo najdete na Zuzanině facebooku.

„Královna Suši“, jak si nechala Bára Rektorová říkat, byla pro mnoho lidí obrovskou inspirací. Trpěla rakovinou, ale ráda o ní a o boji s ní otevřeně mluvila. Do poslední chvíle se snažila naplno žít a užívat si čas s rodinou.