Místo pro přecházení u benzínové stanice bylo dokončeno
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Místo pro přecházení leží v blízkosti ulice Resslova a Vodní, kudy nejčastěji prochází lidé k blízkému lesoparku Osmička a k cyklostezce. Jedná se o frekventovanou lokalitu, kterou využívá velké množství obyvatel města jako nejsnazší přístup do lesoparku.

„O vznik přechodu, později místa pro přecházení, jsme usilovali již od prvních dnů do nástupu do funkce v minulém volebním období. Vzniku bránil především silný provoz v důsledku nedostavěné dálnice D8. Po jejím otevření se rozjelo dlouhé a složité vyjednávání s dotčenými orgány, které měly různé požadavky. Z původně plánovaného přechodu vzniklo místo pro přecházení, které bylo doplněno o veřejné osvětlení. Projekt musel být několikrát přepracován, aby vyhovoval ze všech bezpečnostních hledisek,“ vysvětlil pozadí vzniku starosta města Milan Dian.

Součástí místa pro přecházení je nasvětlení stožáry VO, svislé a vodorovné dopravní značení a navazující chodníky směrem k lesoparku Osmička a k sídlišti v místě původně vyšlapané pěšiny. V místech kolem přístupových chodníků byl kolem obrubníků vysázen nový trávník. Nedaleko pozemku, kde místo pro přecházení vzniklo, je umístěno betonové svodidlo, jehož poloha byla před dokončením stavby upravena tak, aby plynule navazovalo na betonové obrubníky, které vymezují šířku jízdního pruhu. V průběhu výstavby došlo na několik dnů k omezení dopravy vždy ovšem jen v jednom jízdním pruhu. Lokalitu město neztratí ze zřetele ani v příštím roce.

„Do rozpočtu na rok 2020 navrhuji zařadit finanční prostředky na projekt vybudování mlatové cesty, která by vedla z ulice Vodní. V místě je již nyní vyšlapaná pěšina, tak ji jen upravíme, aby zde pohodlně projel i kočárek nebo cyklista. Na podzim v lokalitě Vodní vysadíme také další cibuloviny v rámci IV. etapy jejich výsadeb po městě. Ještě letos bychom také rádi vyřešili problém s parkováním kamiónu před garážemi naproti benzínové stanici. Připraveno je několik variant, nyní se hledají finanční prostředky a po rozpočtové změně by mohl být problém vyřešen,“ prozradil další plány Vladimír Šuma, místostarosta města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru