V Lovosicích byla dokončena rekonstrukce akustiky plaveckého bazénu
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V minulém týdnu byla dokončena úprava prostorové akustiky městského bazénu. Cílem bylo dosažení dobré srozumitelnosti mluveného slova a celkové snížení hladiny hluku. Úpravou prošla hlavní hala bazénu a dětský bazének.

Pod strop bazénu byly umístěny akustické podhledy doplněné o boční stěnové panely, které výrazně omezí projevy třepotavé ozvěny. Původní neakustický podhled byl lokálně vyříznut a byl ve stejné ploše nahrazen sníženými, příčně orientovanými segmenty akustického podhledu. Na boční stěně bez oken a vstupní štítové stěny bylo umístěno 12 absorpčních stěnových obkladů a na strop šest pásů.

Úprava byla nutná zejména z důvodu dodržení České státní normy pro provoz sportovních hal a pro zlepšení služeb pro návštěvníky. „Budova krytého plaveckého bazénu byla postavena v akci Z v roce 1985. Žádné akustické nároky se tehdy příliš neřešily. Dnes je ovšem situace odlišná a je potřeba zlepšit podmínky pro návštěvníky snížením celkové hladiny hluku. K tomuto kroku jsme přistoupili po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí, ale vedou nás k tomu také nároky návštěvníků a potřeba zlepšovat kvalitu nabízených služeb,“ vysvětlil Vladimír Šuma, místostarosta města.

1308bazen2

Zdroj: www.meulovo.cz

Po otevření bazénu dojde ještě ke kontrolnímu měření doby dozvuků v plném provozu, které ukáže, zda byly všechny výpočty provedeny správně a zda není nutné provést případné další korekce. Akustické úpravy městskou kasu vyšly téměř na 1 200 000,- Kč s DPH. Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála firma Studio Jelínek s.r.o. z Ústí nad Labem.

„I přes nákladnou investici, kterou město do zkvalitnění provozu vložilo, neplánujeme zvýšení ceny za poskytované služby. Hodina pro dospělé bude stát stále 50,- Kč, snížené vstupné bude za 25,- Kč,“ uvedl místostarosta města Vladimír Šuma. Bazén bude pro veřejnost otevřen po prázdninách, „saunovací“ sezóna začne v říjnu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru