Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Mluvčí slovenského ministerstva nedokázala odpovědět na dotaz, resort raději tiskový odbor zrušil

Svět

  10:44
Bratislava - Slovenské ministerstvo kultury zrušilo tiskový odbor, novináři mají od nynějška komunikovat přímo s kanceláří ministryně Ľubice Laššákové. Podle listu Nový čas jde o reakci na selhání mluvčí resortu.

Mluvčí resortu Barbora Palovičová si udělala celostátní ostudu, když minulý měsíc nedokázala odpovědět televizní reportérce na otázku. foto: Reprofoto/Facebook: Martina Töröková TV Markíza

Zpravodajský portál WebNoviny si všiml, že z webu ministerstva zmizel kontakt na tiskový odbor. Ministerstvo během dneška potvrdilo, že „v rámci organizační změny byly přesunuty kompetence tiskového odboru přímo pod kancelář ministryně“.

Dosavadní mluvčí resortu Barbora Palovičová si podle médií udělala celostátní ostudu, když minulý měsíc nedokázala odpovědět televizní reportérce na otázku, kterou dostala den předem: zda ministerstvo může dát pokutu politické straně.

Palovičová je bývalá slovenská vicemiss. Podle tisku více než deset let tančila v populárním souboru Lúčnica a také se účastnila několika soutěží krásy. O titul Miss Universe 2007 zápolila s pozdější asistentkou bývalého premiéra Roberta Fica Márií Troškovou, která po vraždě novináře Jána Kuciaka musela kvůli vztahu s podezřelým italským podnikatelem odstoupit ještě dříve než její šéf, či s manželkou Petera Sagana Katarínou, s níž se cyklista loni rozešel.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...