Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák, kytarista a skladatel Noel Gallagher má dost britské metropole. Čím dál častější násilí v ulicích ho přimělo k rozhodnutí odstěhovat rodinu pryč. Poslední kapkou byla tragédie, která se stala přímo v ulici, kde dvaapadesátiletý muzikant, jeho manželka Sara MacDonald (47) a děti Anais (19), Donovan (11) a Sonny (8) žijí.

Gallagher nezastírá, že má o své děti strach. Obzvlášť po incidentu, kdy byl přímo na jejich ulici pobodán muž. „Nechceme, aby naše děti vyrůstaly v Londýně. Už dvakrát na naší ulici někoho pobodali. Žijeme, jak si dovedete představit, v docela bohaté čtvrti. Ale na jedné straně ulice je sídliště, na druhé další, a ti lidé spolu bojují,“ cituje zpěváka Irish Independent.

Svěřil se také s obavami, co by se mohlo stát jeho synům v metru, až budou dost velcí na to, aby veřejnou dopravu používali. „Je to ku*va stresující,“ uvedl Noel s tím, že právě strach z ulice byl v rozhodování o stěhování zásadním faktorem. „Skoro každý den se probudím a slyším, že nějakého šestnáctiletého ubodali k smrti a podobné hrůzy. Mám děti v tomto věku, a to mě děsí.“

Z Londýna se chce rodina odstěhovat na venkov a do centra dojíždět, „bude-li to nezbytné“, dodal Gallagher. Zda se to týká i nejstarší dcery, která je již plnoletá, neuvedl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám