Témata
Reklama

Efektivní vychystávání zakázek

Linde Material Handling uvádí na trh osm nových modelů nízkozdvižných vychystávacích vozíků Linde N20 C. Zvládnou pohodlné, bezpečné a především nákladově optimalizované vychystávání zakázek a disponují nosností v rozsahu od 1,2 do 2,5 tuny. Přitom jsou schopny dosáhnout rychlost až 14 km/h. Linde MH tak nabídne nejkomplexnější portfolio produktů v tomto segmentu logistiky.

„Vychystávání zboží je jeden ze základních úkolů každého skladu, přičemž nároky na efektivitu se stále zvyšují. Trend spočívá ve zkracování dodacích lhůt, zvládnutí vyskladňování v období sezónních špiček, ale také ve snaze optimalizovat rostoucí mzdové náklady na pracovní sílu. Pro splnění těchto nároků je nutné zvýšit rychlost expedice zboží, zkrátit průběžnou dobu trvání zakázky, snížit míru chyb a také zabránit negativnímu vlivu práce na zdravotní stav zaměstnanců,“ sdělila Eloïse Lévêque, International Product Manager z Linde Material Handling. „Vzhledem k vysokému podílu manuální práce na vychystávání jsme při vývoji nových manipulačních vozíků věnovali velkou pozornost informacím od koncových uživatelů. I standardní verze vychystávacích vozíků tak nabízejí vysoký komfort pro řidiče. Mohou být navíc doplněny o volitelné vybavení a aplikace, které zvyšují efektivitu skladu a optimalizují logistické náklady,“ dodala Eloïse Lévêque z Linde Material Handling.

Přehled novinek a vylepšení v modelové řadě Linde N20 C:

Inovativní ergonomie pro efektivnější procesy

U nových modelů N20 C je vhodně uspořádán jak prostor pro baterii a platforma pro stojícího řidiče, tak umístění modulu pro manipulaci s nákladem. To je výhodné pro operátory ze smíšených vozíkových flotil, neboť řidiči nemusí při střídání vozíků od různých výrobců měnit svoje provozní návyky. Nízká nástupní výška pouhých 130 mm a vstup do vozíku široký 418 mm až 428 mm usnadňují nástup a opuštění platformy řidiče, což je třeba při každodenních procesech vychystávání.

Ergonomicky umístěné rukojeti zajišťují bezpečné uchopení řízení při jízdě vpřed i při couvání. Mezi volitelnou výbavu patří pneumaticky odtlumená plošina řidiče, která snižuje otřesy a rázy vznikající při používání vozíku na nerovném povrchu. Standardní polstrované opěradlo pro řidiče zajišťuje bezpečnou polohu při jízdě a je volitelně výškově nastavitelné tak, aby co nejvíce vyhovovalo výšce obsluhy. Integrovaná sklopná sedačka se senzorem pro rozpoznávání přítomnosti řidiče je velmi užitečná pro pohodlnou jízdu na větší vzdálenosti nebo při delší čekací době. Zvýšený komfort při sezení zajišťuje i volitelná polstrovaná ochrana kolen.

Snadno ovladatelné a přehledné

Vozík Linde N20 C je ovládán novým, výškově nastavitelným volantem. Jeho kolébkové spínače, které umožňují jízdu vpřed a vzad, jsou integrovány do obloukového tvaru. Pro dosažení optimálního kontaktu mají pogumovaný povrch, navíc je lze ovládat z obou stran pouze palcem nebo ukazováčkem. Pro snížení rozptylování řidičů byl multifunkční barevný displej umístěn pod tento volant. Jeho přehledná obrazovka zobrazuje nejdůležitější informace týkající se vozíku, a to od úrovně nabití trakční baterie až po pokyny pro servis vozíku. Mimořádně důležitý je pro řidiče vynikající výhled na jízdní trasu a na náklad, což nová řada vozíků umožňuje.

Připojené a velmi bezpečné

Vychystávání je ve skladech obvykle prováděno ve velmi rušném prostředí. To představuje zvýšené nebezpečí nehod a vzniku materiálních škod a také neplánovaných dodatečných nákladů a provozních přestávek. Aby se tomu předešlo, nabízí nový model Linde N20 C celou řadu standardních a volitelných bezpečnostních prvků. Mezi ně patří hydraulicky ovládaná brzdová jednotka – jeden z celkem třech brzdových systémů na palubě. Tato jednotka mění brzdný účinek vychystávacího vozíku s ohledem na aktuální hmotnost nákladu. Systém Linde Curve Control automaticky snižuje rychlost jízdy v závislosti na úhlu natočení volantu a zabraňuje možným nehodám při rychlé jízdě v ostrých zatáčkách. Ke snížení případných škod na policových regálech, zboží nebo na samotném stroji, lze na přední stranu vozíku namontovat speciální ochranné nárazníky. Doplňková výbava, která zahrnuje výkonná přední LED diodová světla, výstražný Linde BlueSpot, přední panoramatické zrcátko, ochranné kryty nebo mřížky pro zdvihový sloup a různé ochranné mříže nákladu, dotváří celkovou nabídku volitelných doplňků. Na přání může být na palubě nových vozíků instalován modulární software pro správu vozíkového parku „Linde connect“ s kontrolou přístupu, monitorováním případného poškození a analýzou využití vozíku.

Reklama
Reklama
Reklama
Nové vozíky řady Linde N20 C


Řešení šitá na míru potřebám zákazníků


Provozovatelé vozíkových parků mají širokou paletu možností, jakou verzi designu nové řady volit. Vozík Linde N20 C lze objednat jako dvojitý vysokozdvižný vozík pro manipulaci dvou palet najednou: s dlouhými nákladovými rameny a pomocným párem vidlic, s nůžkovým zdvihem nákladových vidlic, nebo s prodlouženými vidlicemi až na 3100 mm. Lze vybrat také verzi HP určenou pro vysoké provozní zatížení u modelu s nosností 2,5 t. Takto může být vozík pro příslušnou aplikaci přizpůsoben specificky a co nejhospodárněji. Vzhledem k tomu, že stále více skladů disponuje pozicemi pro vychystávání nejen na nejnižší úrovni regálu, ale též na vyšší úrovni, společnost Linde Material Handling přidala do svého portfolia variantu se zvedací plošinou řidiče. Díky tomu může řidič bezpečně vychystat díly a zboží až z výšky 2,8 metru.

Jako energii pro pohon vozíků, lze použít jak osvědčené olověné kyselinové baterie, tak moderní lithium-iontovou technologii, a to v kombinaci s různými nabíječkami, které jsou pro napájení nového modelu Linde N20 C k dispozici. Velký výběr baterií s kapacitou 345 Ah až 620 Ah zaručuje možnost volby nejvhodnějšího řešení pro každou konfiguraci. Výměna baterie může být vertikální i boční.

Zdroj: Tisková zpráva Linde MH

Zpracováno redakcí

Reklama
Firmy
Související články
The Best of Czech and Slovak Logistics

Návštěvníci MSV v Brně se mohou v úterý 10. října od 13 hod. v pavilonu P v sále P1 zdarma účastnit slavnostního vyhlášení výsledků soutěže The Best of Czech and Slovak Logistics 2022/23, které se uskuteční v rámci stejnojmenné konference zaměřená mimo jiné na trendy v automatizaci výroby a logistiky.

I přes těžký rok v dopravě přepravní společnost rostla

Přepravní společnost VCHD Cargo oznámila předběžné výsledky svého hospodaření v roce 2021 – tržby skupiny vystoupaly na více než jednu miliardu korun. V České republice zaznamenala 17% růst, v Německu společnost dosáhla téměř 60% nárůstu tržeb. Německá přepravní společnost Völker Logistik jako loňská akvizice VCHD Cargo vykázala tržby ve výši 97 milionů korun. Celkem skupina v loňském roce realizovala více než 38 400 přeprav do více než 4 800 destinací v celé Evropě.

Digitalizace ropného průmyslu z Čech

Pojmy jako digitalizace a automatizace nejsou v průmyslu žádnou novinkou. Dávno víme, že zavádění nových moderních technologií do vnitřních procesů firem je mimo jiné klíčem k efektivnosti, úspoře nákladů, a tím i větší konkurenceschopnosti a uplatnění na trhu. A nezáleží na tom, v jakém oboru se firma pohybuje. 

Související články
Nová hedvábná stezka s ocelovými karavanami

Loňská koronavirová krize způsobila tlak na lodní dopravu zboží mezi Čínou a Evropou. Ceny námořní dopravy od poloviny loňského roku vyletěly raketově vzhůru a doba přepravy se zdvojnásobila. Jelikož většinu zboží se nevyplatí dopravovat letecky, čínští výrobci se snaží obejít zpoždění v přepravě exportem po zemi a stále více se obracejí na železnici, která se náhle stala atraktivní alternativou.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Související články
Nová pneumatika pro manipulátory

Pro teleskopické manipulátory a nakladače vyvinula společnost Continental pneumatiku CompactMaster AG, která obsahuje novou zvýšenou běhounovou vrstvou, tzv. Turtle Shield (Želví štít) a ocelový nárazník z točitých lan. 

Lineární polohovací systémy se zlepšenou flexibilitou

Sledovací systém iTRAK od společnosti Rockwell Automation aktuálně představuje v rámci smart řešení jedno z nejinovativnějších řešení pohybu na současném trhu. Jedná se o modulární odstupňovaný systém s lineárním motorem, který umožňuje nezávislé řízení několika iniciátorů na lineárních nebo nelineárních drahách. iTRAK nahrazuje mechanická zařízení jednoduchými a efektivními softwarovými profily, které nastavují nové parametry rychlosti a flexibility v oblasti automatizace.

Autonomní mobilní roboty jdou na dračku

Na začátku letošního roku zaznamenala společnost Mobile Industrial Robots (MiR), jež vyrábí autonomní mobilní roboty (AMR), rekordní poptávku po těchto strojích. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 firma v prvním čtvrtletí letošního roku navýšila prodej o 55 % a zažila tak nejlepší první kvartál ve své historii.

Chytré senzory sbírají informace přímo z kolejí

Nenápadný senzor na kolejnici, který zachytí jakékoliv vibrace a vzruchy, odešle signál a umělá inteligence vyhodnotí potenciální riziko. Takový by podle odborníků z Fakulty strojního inženýrství VUT mohl být recept pro zvýšení bezpečnosti na železnici. Na výzkumu spolupracují s tuzemskými a tchajwanskými partnery. Po nedávném železničním neštěstí, při kterém na Tchaj-wanu přišlo o život přes pět desítek lidí a na dvě stovky utrpělo zranění, se bezpečnost pro tamní úřady stala prioritou. Testovací nasazení nadějné technologie z Česka chtějí proto Tchajwanci maximálně urychlit.

Milióntý čelní vysokozdvižný vozík Linde

Společnost Linde
Material Handling vyrábí ve svém výrobním závodě
v Aschaffenburgu vysokozdvižné vozíky s protizávažím
již od roku 1959. Letos v březnu zde sjel z výrobní
linky již milióntý stroj a zamířil ke svému novému majiteli,
společnosti Colorobbia España ve Španělsku.

Vědci a firmy z ČR společně zkoumají vesmír

Čeští vědci a technici se významnou měrou podílejí na vědecké misi Plato, kterou připravuje Evropská vesmírná agentura (ESA). Přípravy probíhají už od roku 2014, vesmírná sonda Plato má být vypuštěna v roce 2026. Jejím úkolem je objevovat a zkoumat planety podobné Zemi v prostoru mimo Sluneční soustavu, tzv. exoplanety.

Technologické trendy 2021 #3 Transformace dodavatelských řetězců

Transformace stávajících technologií a vznik nových je tak rozsáhlý a rychlý, že ten, kdo chce držet krok a sledovat veškeré změny, se stává v podstatě celoživotním lovcem nových objevů a poznání. Technologický pokrok jde ruku v ruce s růstem ekonomickým a v některých případech stojí za průlomovými změnami. Společnost Deloitte každoročně připravuje studii Deloitte Tech Trends. Nejinak tomu i letos. Pojďme se dnes zaměřit na třetí trend, který práve nyní v době pandemie koronaviru hraje jednu z klíčovích rolí a to transformace dodavatelských řetězců.

Zaměření na zelenou energii

S okamžitou platností budou všechny závody společnosti Jungheinrich v Německu, včetně jejích šesti německých výrobních závodů, využívat výhradně zelenou energii. Přechod zahraničních poboček a závodů na zelenou energii bude následovat. Zároveň společnost Jungheinrich začala vyrábět vlastní solární energii a za tímto účelem postupně vybavuje své závody fotovoltaickými systémy.

Reklama
Předplatné MM

Dostáváte vydání MM Průmyslového spektra občasně zdarma na základě vaší registrace? Nejste ještě členem naší velké strojařské rodiny? Změňte to a staňte se naším stálým čtenářem. 

Proč jsme nejlepší?

  • Autoři článků jsou špičkoví praktici a akademici 
  • Vysoký podíl redakčního obsahu
  • Úzká provázanost printového a on-line obsahu ve špičkové platformě

a mnoho dalších benefitů.

... již 25 let zkušeností s odbornou novinařinou

      Předplatit