Koncert New Order v Praze se blíží k vyprodání, zbývá 200 vstupenek. Předkapelou budou čínští Stolen

Vydáno 13.08.2019 | autor: redakce

New Order, jejichž koncert proběhne 3. října ve Velkém sále pražské Lucerny, si pozvali jako hosta mladou čínskou kapelu Stolen. Pořadatelé oznámili, že v prodeji zůstává posledních 200 vstupenek.

Koncert New Order v Praze se blíží k vyprodání, zbývá 200 vstupenek. Předkapelou budou čínští Stolen Koncert New Order v Praze se blíží k vyprodání, zbývá 200 vstupenek. Předkapelou budou čínští Stolen

Říjnový koncert New Order tak dostává další rozměr, protože Stolen patrně nebudou jen "rozehřívací" předkapela. Pocházejí z čínského města Chengdu a jejich tvorba v sobě mísí post-punk, elektroniku, techno, rock a to vše s nádechem orientální hudby. Kvůli nim oživil po deseti letech svůj legendární label MFS (Paul Van Dyke, Cosmic Baby) známý hudebník a producent Mark Reeder, který je slyšel hrát na turné v Číně.

New Order zahrají poprvé v Česku. Prahu si podmaní v říjnu

Ohromen jejich mimořádně energickými živými vystoupeními, nahrál s kapelou několik demo skladeb a nakonec společně v Berlíně realizovali album Fragment (2018). Stolen ho představili na 32týdenním turné po Číně. Na základě jeho poslechu se zpěvák New Order Bernard Sumner s ostatními členy dohodli, že Stolen jsou ten pravý support na jejich letošní turné.

"Jsme rádi, že si New Order do svého turné vybrali Prahu a že jejich program, včetně předkapely slibuje silný zážitek," říká pořadatelka Milena Palečková z 10:15 Entertainment.

New Order, britská post-punková formace, vznikla na základech původních Joy Division poté, co její frontman Ian Curtis spáchal sebevraždu. Zbývající trio Bernard Sumner (kytara), Peter Hook (basa) a Stephen Morris (bicí) ještě tentýž rok založili New Order se Sumnerem jako zpěvákem a novou posilou klávesistkou a kytaristkou Gillian Gilbertovou.

Jejich debutové album Movement (1981) se neslo ještě ve stínu Joy Division, ale již na druhém albu z roku 1983 Power, Corruption & Lies představili svůj hudební mix post punku, elektroniky a taneční hudby a potvrdili tím svou jedinečnost. V osmdesátých letech byli New Order na vrcholu své popularity a v tomto období vydali další alba jako Low-Life (1985), Brotherhood (1986) Substance (1987) a Technique (1989). V mezidobí došlo v kapele k několika pauzám, kdy se členové věnovali vlastním projektům, poté ale natočili další společná alba jako Republic (1993), Get Ready (2001) a Waiting for the Sirens’ Call (2005).

V roce 2007 kapelu opustil Peter Hook. Od roku 2011 hrají v sestavě Bernard Sumner (kytara, zpěv), Phil Cunningham (keyboard, programming), Gillian Gilbert (keyboard, kytara), Tom Chapman (basa), Stephen Morris (bicí), ve které vydali jejich desáté studiové album Music Complete (2015).

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v síti Ticketmaster a GoOut. Více informací naleznete na www.1015.cz, www.neworder.com nebo mfsberlin.com.

tz, jm

Témata: New Order, Lucerna, Joy Division, Stolen

zavřít