Sandvik Coromant na EMO 2019: Podpora inovací a digitalizace ve výrobě

coromili sandvik

Díky jedinečným výrobkům a novým digitálním řešením a konceptům představí přední světový dodavatel nástrojů a know-how pro kovoprůmysl návštěvníkům EMO 2019, jak mohou dosáhnout optimalizace procesů.

Společnost Sandvik Coromant použije EMO k představení nových digitálních řešení pro obráběcí procesy a efektivní spojenou výrobu. V souladu s mantrou společnosti „Shaping the future together“, jsou inovace v oblasti digitálního obrábění a Industry 4.0 zaměřeny na stánek 528 m2 v hale 5 (stánek B06).

Sandvik EMO 2019

V centru pozornosti bude samozřejmě také hardware ve tvaru nejnovějšího řezného nástroje a inovace nástrojů. Hlavním z nejnovějších produktů umožňujících přechod z vývojové laboratoře do komerční dostupnosti bude revoluční, snadno použitelné řešení pro efektivní a spolehlivé vrtání. Tento průlomový nástroj nabízí nebývalý výkon při nízkých nákladech a současně poskytuje konzistentní průměry otvorů při nižších hladinách hluku než stávající produkty generace. Vrták bude oficiálně zahájen ve stánku, kde návštěvníci jako první objeví více.

Lehká fréza CoroMill® 390 nové generace, vyráběná aditivní výrobou, není o nic méně inovativní. V kombinaci s adaptéry Silent Tools ™ snižuje řezačka díky své lehké konstrukci vibrace při frézování s dlouhým převisem, čímž zvyšuje stabilitu a produktivitu.

Kromě nabídky nástrojů nabízené v EMO umožňují digitální řešení společnosti propojení designu, plánování a řezání kovů, jakož i efektivní analýzu procesů a pokroky. Různá řešení digitálního obrábění CoroPlus® od společnosti Sandvik Coromant nabízejí různé způsoby, jak integrovat výrobní inteligenci do strojní dílny, což vede k optimalizovaným procesům a rozhodnutím o zlepšení založených na faktech. Například bude na trhu připraveno Coromant Capto® DTH Plus, řešení umožňující prediktivní údržbu držáků nástrojů poháněných Coromant Capto®.

Jedním z vrcholů na stánku bude upgradovaný software CoroPlus® ToolPath pro PrimeTurning ™, nedávno představený všestranný koncept otáčení od společnosti Sandvik Coromant, který je na rozdíl od všeho, co bylo vidět dříve. Software CoroPlus® ToolPath je navržen tak, aby podporoval výrobce, kteří používají technologii PrimeTurning ™ k urychlení svých operací a procesů plánování. Kromě toho software nyní nabízí možnost importovat CAD modely a vytvářet 3D simulace s detekcí kolizí.

Po tomto holistickém přístupu představí společnost Sandvik Coromant nové řešení, které umožňuje nástrojům vybaveným senzorem, jako je řešení Silent Tools ™ Plus, odesílat data přímo do stroje. Tímto způsobem lze obráběcí procesy monitorovat a řídit v reálném čase.

Další nabídkou z portfolia CoroPlus® je CoroPlus® ToolGuide, který si mohou návštěvníci stánku Sandvik Coromant vyzkoušet sami. Toto komplexní řešení poskytuje přesná doporučení nástrojů a řezná data na základě specifik zákazníka, jako je materiál obrobku a typ aplikace. Poslední přírůstek zahrnuje aktualizaci s doporučeními pro nudné nástroje a řezná data.

Nejnovějším přírůstkem do kolekce aplikací Sandvik Coromant je aplikace Tool Wear Analyzer. Kdykoli si výrobce není jistý příčinou neočekávaného opotřebení nástroje, může jednoduše pomocí svého telefonu vyfotografovat opotřebení a snadno jej porovnat s typy opotřebení v úložišti obrázků. Aplikace také umožňuje uživateli měřit opotřebení a uložit jej nebo sdílet s kolegou. Aplikace funguje nejlépe, pokud používáte k telefonu mikroskop.

Návštěvníci stánku společnosti v EMO budou moci diskutovat o mnoha zobrazovaných novinách s 50 specialisty společnosti Sandvik Coromant z celého světa. Za účelem nalezení vhodného odborníka budou mít návštěvníci k dispozici dvě dotykové obrazovky, které je budou podle toho vést. Ti, kteří mají v úmyslu navštívit, se mohou také předem domluvit s odborníky pomocí formuláře, který bude k dispozici od poloviny června na internetových stránkách Sandvik Coromant. Kromě toho bude mezinárodní servisní tým s 18 lety podporovat vystavovatele před a během EMO komplexními službami pro všechny aspekty strojního vybavení. Tým bude k dispozici v pavilonu P35 jeden týden před začátkem show.

Za účelem rozvoje nejlepší možné podpory investičního rozhodování společně se svými zákazníky, společnost Sandvik Coromant získává integrovaný pohled na výrobní proces spolupracující s různými výrobci strojů. Návštěvníci EMO proto najdou nejen řešení společnosti Sandvik Coromant na stánku společnosti, ale také na stáncích mnoha výrobců strojů kolem show.

V neposlední řadě budou média moci získat exkluzivní vhled do nejnovějšího technologického a podnikového vývoje na tiskové akci konané 17. září v Kongresovém centru EMO.

Zdroj zprávy je zde.

Sandvik Coromant
Společnost Sandvik Coromant, součást celosvětové skupiny průmyslového inženýrství Sandvik, je v popředí výrobních nástrojů, obráběcích řešení a znalostí, které řídí průmyslové standardy a inovace, které průmysl kovoobrábění vyžaduje nyní a do další průmyslové éry. Podpora vzdělávání, rozsáhlé investice do výzkumu a vývoje a silná partnerství se zákazníky zajišťují vývoj technologií obrábění, které mění, vedou a řídí budoucnost výroby. Sandvik Coromant vlastní více než 3100 patentů po celém světě, zaměstnává přes 7 900 zaměstnanců a je zastoupena ve 150 zemích.

Pro více informací navštivte www.sandvik.coromant.com.