bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Carolina udržela svého architekta. Waddell podepsal s Hurikány víceletou smlouvu

13. srpna 2019, 14:00

Tomáš Zatloukal

Pracoval na dobré slovo. Bez kontraktu. A také bez tlaku na to, aby za každou cenu zůstal. Don Waddell tak přemýšlel, že se vzdá svých funkcí v Carolině a odejde pracovat do Minnesoty. Nakonec se nic z toho nekoná, Wild musí hledat nového generálního manažera dál. Byť Tom Dundon, vlastník Hurricanes, na smlouvách nelpí, s Waddellem uzavřel několikaletý pakt.

Už žádné spoléhání jen na ústní příslib. Waddell má černé na bílém potvrzeno, že bude nadále budovat kádr Hurikánů.

Jistě to je příjemná změna, na písemnou dohodu čekal jeden z kandidátů na nejlepšího generálního manažera sezony 2018/2019 dlouhých 44 dní. Ta předešlá Waddellovi vypršela k 30. červnu a on musel věřit Dundonovým větám o tom, že má svou pozici garantovanou do konce života. 

Waddell je pochopitelně z vývoje posledních událostí nadšený.

"Moc mě těší, že mohu s Carolinou podepsat novou smlouvu. Rád bych navázal na úspěšnou sezonu, kterou jsme letos prožili. Naše klub je prvotřídní, máme výtečné fanoušky a tým s vyhlídkami zaútočit na zisk Stanley Cupu."

Hurricanes mají za sebou výtečný ročník, probili se až do finále Východní konference, cestou vyřadili i washingtonské Capitals, obhájce Stanley Cupu.

Waddell byl vychvalován hned za několik kroků, šedesátiletému Američanovi se mimo jiné povedla výměna právě s Minnesotou, když do Divočiny poslal utrápeného Švéda Victora Raska za Nina Niederreitera. Švýcarský forvard přezdívaný "El Niňo" se v Carolině rozzářil a zase jednou ukazoval, proč se kdysi stal pětkou draftu.

Spokojenost nad oficiálním uzavřením dlouhodobé spolupráce vyjádřil i Dundon, svérázný boháč, který se nebojí nevšedních kroků.

"Donovo vůdcovství a zkušenosti jsou pro náš klub neocenitelné. Jsem šťastný, že jsme byli schopni se dohodnout na nové smlouvě. Máme spolu výborný vztah a já mu důvěřuji. Těší mě, že budeme dál budovat mančaft, který jednou dosáhne na Stanley Cup."

Kdo sledoval dění okolo Waddella, patrně tuší, že kamenem úrazu byly finance. Představy obou stran ohledně adekvátního platu pro (schopného a úspěšného) generálního manažera se lišily.

Dundon dokonce do médií pronesl: "Nebudu generálnímu manažerovi platit tolik jako další majitelé klubů NHL." O Waddella stál, ale musel dobře zvážit hodnotu investice do jeho služeb. Nakonec si oba plácli a jedna z mnoha personálních otázek u Canes je vyřešena.

V Carolině ovšem pořád mají spoustu volných pracovních pozic, včetně trenéra brankařů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.