Diego Costa se dohodl se španělským daňovým úřadem. Za pět let starý únik zaplatí 44 milionů

Fotbalový útočník Atlética Madrid Diego Costa zaplatí 1,7 milionu eur (43,9 milionu korun) španělskému daňovému úřadu za úniky z roku 2014. Třicetiletý brazilský rodák reprezentující Španělsko je aktuálně zraněný a zmešká víkendový začátek sezony. Podle médií bude kvůli zraněnému stehennímu svalu chybět až měsíc.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový útočník Atlética Madrid Diego Costa

Fotbalový útočník Atlética Madrid Diego Costa | Foto: Brad Penner-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Španělský daňový úřad Costu vyšetřoval kvůli nezaplacení daní ze sponzorské smlouvy s Adidasem, kterou podepsal v roce 2014 krátce před přestupem z Atlética do Chelsea. Loni se temperamentní útočník do Madridu vrátil.

Fotbalové Sao Paulo získalo další zvučnou posilu na pravou stranu. Z Atlética přivedlo obránce Juanfrana

Číst článek

S daňovým úřadem se Costa dohodl na přiznání viny a doplacení dlužné částky 1,1 milionu eur. Podle deníku El Mundoza za to bude odsouzen k šesti měsícům vězení, kam ale nepůjde, pokud zaplatí pokutu 600 000 eur.

Verdikt by měl madridský soud oficiálně vynést 4. října. Tresty vězení a pokuty v minulosti ve Španělsku dostali za daňové úniky i hvězdní Lionel Messi či Cristiano Ronaldo.

Costa velkou část minulé sezony promarodil s nohou, od dubna pak nemohl hrát kvůli disciplinárnímu trestu. Protože urazil matku rozhodčího, přišel o osm zápasů. Po letní pauze se však blýskl čtyřmi brankami do sítě Realu během turné v New Yorku.

Zápas jeho hrdina nicméně nedohrál, po potyčce s reprezentačním kolegou Danim Carvajalem byli oba vyloučeni. Levé stehno si Costa poranil při sobotní výhře 2:1 nad Juventusem. Ligovou sezonu Atlético zahájí v neděli proti Getafe.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme