V malorážkovém souboji dvojic v rámci Českomoravského poháru obstáli střelci z Napajedel

Za krásného slunečného počasí se na střelnici v Napajedlích uskutečnila v sobotu 10. srpna 2019 kvalifikace Českomoravského poháru v soubojové střelbě z malorážky na biatlonové terče o postup na Mistrovství Svazu vojáků v záloze České republiky.

Českomoravský pohár se střílí jako Memoriál Ing. Miloslava Richtera, dřívějšího předsedy sportovně metodické komise a místopředsedy Ústřední rady Svazu vojáků v záloze ČR. Ředitelem soutěže byl předseda KVZ Napajedla Jaromír Strmiska, hlavním rozhodčím byl Libor Kubíček, rozhodčí I. třídy.

Do soutěže se přihlásilo 7 dvojic střelců z KVZ Napajedla, KVZ Vsetín-město a KVZ Loučka. Herní systém byl každý s každým, dle rozlosování soubojů dvojic. Každá dvojice závodníků střílela na svoji sestavu pěti biatlonových terčů vzdálených 50 m, přičemž každý závodník měl k dispozici pouze 4 náboje a souboj musel skončit do 30 vteřin. O výsledku souboje rozhodovala trojice nezávislých rozhodčích.

Po sečtení všech výsledků z jednotlivých soubojů si první místo vybojovala dvojice Pavel Galatík a Roman Paulmichl z KVZ Napajedla – B se ziskem 59 bodů. Druhé místo získala dvojice Vratislav Doležal a Karel Řezanina z KVZ Napajedla – A s 56 body, třetí místo obsadila dvojice Karel Hübner a Karel Kašpárek z KVZ Loučka se ziskem 52 bodů. Čtvrtou postupující dvojicí na Mistrovství ČR je Pavel Sokola a Zdeněk Očadlík z KVZ Napajedla- C, kteří získali 51 bodů.

První tři dvojice obdržely z rukou ředitele soutěže zlaté, stříbrné a bronzové medaile, které věnovala Ústřední rada Svazu vojáků v záloze České republiky.





(js, Sdružení sportovních svazů České republiky, SportovníListy.cz, foto: Jaromír Strmiska)