https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/stredocesky-kraj-spusti-projekt-zamereny-na-ochranu-klimatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Středočeský kraj spustí projekt zaměřený na ochranu klimatu

14.8.2019 00:27 | PRAHA (ČTK)
Středočeský kraj spustí projekt zaměřený na ochranu klimatu. / Ilustrační foto
Středočeský kraj spustí projekt zaměřený na ochranu klimatu. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Středočeský kraj spustí projekt zaměřený na ochranu klimatu. Ještě letos chce investovat milion korun do řešení takzvané uhlíkové stopy. Z této částky má být 800.000 korun určeno na identifikaci uhlíkové stopy prostřednictvím konzultací a 200.000 Kč na kompenzaci například výsadbou stromů, řekl dnes hejtmančin náměstek Miloš Petera (ČSSD). Peníze na projekt hejtmanství získalo díky letošnímu příznivému vývoji daňových příjmů.
 

Uhlíková stopa je suma vypuštěných skleníkových plynů. Může se týkat jedince, výrobku nebo akce. Nejčastěji je používána ve spojitosti s výrobky a definuje sumu všech skleníkových plynů, které byly vypuštěny při výrobě daného produktu.

Kraj chce podle Petery přispět k řešení problémů souvisejících se změnami klimatu. Podle hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO) půjde o pilotní projekt. "Je to první krok ze strany Středočeského kraje. Předpokládám, že další prostředky v řádově vyšším objemu budeme do boje s oteplováním investovat i v roce 2020," uvedla.

Členské státy EU se loni dohodly na strategii snižování emisí do roku 2030. Evropská komise pak letos v červnu vyzvala členské státy, aby byly ve svých energetických a klimatických plánech pro rok 2030 ambicióznější. Česku Brusel doporučil mimo jiné zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie na celkové spotřebě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist