Čeští volejbalisté jsou v plné přípravě na zářijové mistrovství Evropy v Nizozemsku. O víkendu mužstvo trenéra Nekoly odehrálo dva přípravné zápasy se Slovenskem. Cílem víkendového kládní bylo vyzkoušet si různé herní situace. Foto: Ondra Driml

Kouč Nekola musel řešit dvě omluvenky, z rodinných důvodů odřekl účast karlovarský Daniel Pfeffer a kvůli zranění i českobudějovický Petr Michálek.  V prvním přípravném duelu podlehli Češi Slovákům 2:3 na sety, kde poslední pátou sadu ovládli Slováci poměrem 25:21. Druhý zápas se Čechům povedl o poznání lépe, Slováky porazili 3:1 na sety. V dodatečném setu byli ale úspěšnější Slováci 17:15.

Trenér české volejbalové reprezentace Michal Nekola po zápasech se Slovenskem zúžil kádr, z něhož vyřadil Marka Zmrhala a Jana Pražáka. Dál čekají na volejbalisty přípravná střetnutí s Francií na její palubovce a generálkou na ME by mělo být poměření sil s Portugalskem, které se uskuteční znovu v Jablonci nad Nisou.

Evropský šampionát se poprvé v historii koná ve čtyřech zemích a o vavřín bude bojovat 24 týmů. Češi nemuseli projít sítem kvalifikace, protože na posledním ME v Polsku obsadili 7. místo, což jim automaticky zaručilo účast na dalším turnaji. V základní skupině, kterou bude hostit Nizozemsko, se Češi postupně utkají s Ukrajinou, Estonskem, Polskem, Nizozemskem a Černou Horou.

Aktuální kádr české volejbalové reprezentace:
Jan Hadrava  (univerzál)
Adam Zajíček  (blokař)
Michal Finger  (univerzál)
Jan Galabov  (smečař)
David Janků  (smečař)
Jakub Janouch  (nahrávač)
Milan Moník  (libero)
Donovan Džavoronok  (smečař)
Tomáš Kunc  (libero)
Vojtěch Patočka  (blokař)
Pavel Bartoš  (nahrávač)
Adam Bartoš  (smečař)
Vladimír Sobotka  (blokař)
Oliver Sedláček  (blokař)

Trenér: Michal Nekola

 

Autor: Blanka Popelková