Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Grafika, hudba nebo péče o společenství. Mladí se v létě zdokonalují v službě pro církev

Domácí zpravodajství / vlu / ČBK / 14. srpna 2019 15:13
Grafika, hudba nebo péče o společenství. Mladí se v létě zdokonalují v službě pro církev

Celostátní setkání mládeže 2019 v Chotěboři
Autor: Člověk a víra / Vojtěch Hlávka

Chotěboř - Inspirovat mladé pro službu ve farnosti a pomoci jim překonat některá úskalí této práce je cílem Celostátního setkání animátorů, které připravuje spolu s dobrovolníky Sekce pro mládež České biskupské konference.  S mottem „S Janem za Ježíšem“ se setkání uskuteční od 13. do 18. srpna v Chotěboři.

Šest dnů na proniknutí do dvou vybraných témat mají v srpnu účastníci Celostátního setkání animátorů. Vybírat přitom budou z osmi „laboratoří“, zaměřených na média, tvorbu grafiky a vizuálu, selfmanagement, hudbu, modlitbu, evangelizaci, komunikaci nebo péči o společenství. Konkrétním dovednostem se přitom naučí pod vedením zkušených lektorů. Program mladým nabídne také každodenní slavení liturgie, školu modlitby pod vedením řeholních společenství nebo jednotlivců (chvály, modlitba Taize, …) a mimo to i čas pro sport, divadlo, nebo koncerty.

Celostátní setkání animátorů je určeno mladým mezi 16 a 24 lety. Jeho cílem je inspirovat a motivovat mladé ke službě v církvi, posílit identitu animátora a nabídnout prostor pro rozvoj. Jeho program celý rok připravují zástupci Sekce pro mládež při České biskupské konferenci, ředitelé diecézních center a další dobrovolníci z řad kněží i laiků.

Průvodcem po celou dobu setkání bude mladým účastníkům učedník Jan, který má inspirovat svým zápalem k životu s Kristem i svou houževnatostí pro službu. Setkávat se s ním však už mohli prostřednictvím tříměsíční duchovní přípravy, která je dostupná nejen na oficiální a facebookové stránce události, ale také v aplikaci iZIDOOR nebo ve formě podcastů na Spotify.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)