Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bennett vyhrál v Belgii i třetí etapu, Černý si mírně pohoršil

Sam Bennett dokázal jako první cyklista vyhrát na závodu Binck Bank Tour tři etapy za sebou. Třetí triumf musela potvrdit až cílová fotografie, při souboji v belgickém Aalteru těsně porazil Nizozemce Dylana Groenewegena. Josef Černý klesl v průběžném pořadí ze čtvrtého místa na sedmé.

Sam Bennett
zdroj: Twitter.com/giroditalia

Bennett završil hattrick přesto, že měl podle svých slov při finiši poškozené kolo. "Myslím, že mi v poslední zatáčce do něj někdo lehce ťuknul a převody skákaly jak šílené," popsal. Díky bonusovým sekundám zvýšil vedení na 20 sekund.

Černý, který byl v úterý v šestičlenném úniku a nasbíral spurterské prémie, po dnešku nabral manko deseti vteřin a ztrácí jich na irského lídra 23.

Třetí etapa začala minutou ticha na počest belgického jezdce Bjorga Lambrechta, jenž podlehl těžkým zraněním po pádu před týdnem na závodu Kolem Polska. V úterý měl pohřeb v nedalekém městě Knesalare.

Závod WorldTour na belgickém a nizozemském území, jenž se do roku 2016 jmenoval Eneco Tour, potrvá do neděle. Po třech etapách pro spurtery by se ve čtvrtek měli ukázat vrchaři na kopcích v okolí Houffalize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články