Petr Semerád se těší na vrchol sezóny

Barum Rally bude pro posádku Petr Semerád – Jiří Hlávka vrcholem letošní sezóny.

Po úspěšné Rally Bohemia, kde vyhráli nabitou třídu 6, čekalo na posádku několik novinek. Definitivně byla podepsána smlouva se značkou Rockstar, která dodává na trh energetické nápoje. Rockstar se stal tedy hlavním partnerem týmu a Petr Semerád naopak bude tváří Rockstaru pro rally svět v České republice.


Při podpisu smlouvy

Zajímavou zkušenost má pak Petr s výletem na slavnou Neste Rally Finland. „Letos mě pozval Kalle Rovanperä, se kterým jsme si hodně sedli na Rally Bohemia, k sobě domů. Bylo to super, jeho maminka Tiina se o mě starala jak o svého syna, musím ji znovu poděkovat. Když ke všemu Kalle vyhrál, bylo co slavit. Zůstal jsem u nich ještě i po soutěži a s Kallem jsme se hodně vyblbli. No a já doufám, že se ve Finsku sám někdy svezu,“ netajil své nadšení Petr.

Třetí novinkou je pak nový design vozu. Na Bohemku se nestihl, protože auto bylo k dispozici až těsně před startem soutěže. Na Barumce se ale objeví v novém designu v barvách Rockstaru.

A jak se na Barumku Petr těší? „Těším se moc, bude to pro nás vrchol letošní sezóny. Opět se poměříme i s evropskou špičkou, takže nás čekají určitě velké souboje. Naší prioritou zůstává dojet především do cíle, flákat se ale nikde nechceme. Sám jsem Barumku ještě nejel, ale už z prvních najížděných kilometrů je vidět, že jde o strašně těžkou a na rozpis náročnou soutěž. Hodně se mění rytmus i povrch. A uvidíme, zda nás čeká lepší počasí než na Bohemce. Tam se nám ale zase v měnících se podmínkách dařilo, takže bychom se dešti také nebránili,“ dodává s úsměvem Petr.

Respekt z Barumky má i Jirka Hlávka. „Čeká nás strašně těžká a dlouhá soutěž. Petr nikdy nejel soutěž s tak dlouhým harmonogramem, takže je třeba jet i hlavou a neblbnout hned od začátku. Barumka chyby neodpouští a my z ní máme respekt. Osobně jsem rád za návrat legendární Pinduly, krásné jsou ale všechny zkoušky. Už se nemohu dočkat, až to vypukne,“ dodává Jirka.

Zbývá jen dodat, že to vypukne v pátek večer na legendární městské zkoušce ve Zlíně a posádka vyrazí do soutěže s číslem 48 na voze Opel Adam R2.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!