Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matýska přejeli a pohodili za plot. Na operace přispěli čtenáři Blesku, viník trestu unikne

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
15. srpna 2019
06:15

Dolámaný přistál na dvoře domu své majitelky Věry Bugnerové (73) z Chrášťovic na Strakonicku jezevčík Matýsek. Někdo ho zřejmě přejel a pak ho přehodil přes plot. Seniorka věří, že to byli popeláři, kteří se v tu chvíli u ní na pozemku pohybovali. Ti ale popřeli, že by zvířeti ublížili. Viníka nenašli ani policisté, případ teď proto odložili. 

Čtyřletý Matýsek si při pádu zlomil kolenní klouby na obou předních nožkách. Operace a následná léčba včetně několikaměsíční rehabilitace vyšla na 30 000 korun, vše ale seniorce zaplatili čtenáři. Matýsek se uzdravil, teď už je zcela fit. Majitelka a její rodina chtěla, aby byl potrestán viník. Toho se ale k odpověnosti dohnat nepodařilo.

Matýskovi se po náročných operacích a několikaměsíční rehabilitaci už daří skvěle Matýskovi se po náročných operacích a několikaměsíční rehabilitaci už daří skvěle | Jana Ulrichová

Pachatele nenašli

Policisté případ prověřovali jako poškození cizí věci a týrání zvířat. Z usnesení o odložení případu, které mají Blesk tlapky k dispozici, vyplývá, že podle policistů není pochyb, že Matýska zranila nezjištěná osoba. Nespáchala tím ale trestný čin, pouze přestupek. A co víc, pachatele se nepodařilo spolehlivě určit.

Popeláři vše zapřeli

Popeláři, o jejichž vině byla seniorka přesvědčena, popřeli, že by na její pozemek vstoupili, a odmítli, že by psa přejeli. „Jako na osoby podezřelé lze pohlížet na osoby tvořící posádku popelářského vozu, ale přes veškeré provedené důkazy nebylo policejním orgánem spolehlivě prokázáno, která z těchto osob a jakým způsobem se na zranění psa podílela,“ uvedl v usnesení o odložení případu policejní komisař Richard Ryska.

Kvůli pravé přední nožce musí ještě Matýsek rehabilitovat Kvůli pravé přední nožce musí ještě Matýsek rehabilitovat | Jana Ulrichová

Zase spolu

Matýsek je naštěstí už naprosto v pořádku. Hrůzný zážitek ho nijak nepoznamenal, podle majitelky prohání kočky, je veselý a čiperný jako dřív. „Jsem šťastná, že jsme zase spolu,“ řekla.

 

inabtal ( 16. srpna 2019 14:50 )

SpFli︆ng︆︆.com - Dоspělý prоjekt prо mužе nаjít dívku!

Monikay ( 15. srpna 2019 09:58 )

to je fajn že už je v pořádku

bibijana ( 15. srpna 2019 09:49 )

Já bych k paní majitelce zas tak kritická nebyla.Oni tihle jezevčíci jsou šikovní,dovedou se podhrabat i pod sebelepším plotem,nebo najít malou skulinku a jsou hned fuč.Jsou to lovci a útěkáři.Ale nejen jezevčíci.Mám v sousedství samé pejsky a mohla bych vyprávět,jakými skulinami se dokáží protáhnout, když je něco láká. Ono se stane nešťastnou náhodou,že vám pes vběhne pod kola,ale jenom zrůda se nepostará o poraněné zvíře.Ale zase mě hřeje na srdci,že se našli hodní lidé,kteří našim němým kamarádům pomáhají.Velký dík

sharka ( 15. srpna 2019 07:41 )

proč si paní Matýska nehlídala? příčinou všeho je ona, důsledek bylo to zranění a hození přes plot.. (to bylo srasbácký a hnusný)

Zobrazit celou diskusi