O nás     Inzerce     KontaktSpolehlivé informace o IT již od roku 2011
Hledat
Nepřehlédněte: Usnadní vám práci: Pozoruhodné IT produkty pro rok 2024
Správa dokumentů
Digitální transformace
Informační systémy
Hlavní rubriky: Informační systémy, Mobilní technologie, Datová centra, Sítě, IT bezpečnost, Software, Hardware, Zkušenosti a názory, Speciály

Pozoruhodné IT produkty 2024
E-knihy o IT zdarma
Manuál Linux

ISOCELL Bright HMX nabídne smarpthonům rozlišení 108 Mpx

108megapixelový obrazový senzor pro mobilní telefony představila společnost Samsung Electronics. Díky hodnotě svého rozlišení si čip ISOCELL Bright HMX nejspíše připíše prvenství v oboru. Zahájení masové výroby se dočká ještě letos v srpnu. Na jeho vývoji spolupracovala společnost Samsung s firmou Xiaomi.

Předchůdce senzoru ISOCELL Bright HMX s označením GW1 byl představen letos v květnu. Jeho rozlišení činí 64 megapixelů. Neuplynuly ještě ani tři měsíce a veřejnosti se představuje jeho nástupce, jenž disponuje o dvě třetiny vyšším počtem pixelů. Tento krok si vyžádal navýšení rozměrů čipu na 1/1,33 palce.

Prostorové nároky nového senzoru sice vzrostly ale podle informací tvůrců se také zlepšily některé snímací vlastnosti. Dokáže absorbovat více světla a díky technologii Tetracell může imitovat větší velikost pixelu. Tímto postupem ošetřuje primárně pořizování snímků v horších světelných podmínkách, jež obvykle doprovází vyšší obrazový šum. Pro filmování může nový senzor nabídnout podporu rozlišení 6K (6016 x 3384 bodů) při 30 snímcích za sekundu.

Na vývoji čipu ISOCELL Bright HMX spolupracovaly společnosti Samsung a Xiaomi. Podařilo se jim vytvořit senzor, jenž svým rozlišením odpovídá špičkovým zrcadlovkám DSLR. Obě firmy chtějí ve spolupráci pokračovat a nejspíše ji, jak naznačuje tisková zpráva, rozšíří i do oblasti softwaru.

Masová výroba čipu ISOCELL Bright HMX začne do konce srpna 2019.

isocell-bright-hmx-_2_400isocell-bright-hmx-_2_400

 


(15. 8. 2019 | Lukas_Kriz)

Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
©2011-2024 BusinessIT.cz, ISSN 1805-0522 | Názvy použité v textech mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: BusinessIT(at)Bispiral.com | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu BusinessIT.cz a ochrana soukromí | Používáme účetní program Money S3 | pg(7173)