15. srpna 2019 • 08:03

Strýcová potvrzuje roli jedničky, ve čtyřhře v Cincinnati uspěly i další

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová první zápas v roli světové jedničky ve čtyřhře vyhrála. S Tchajwankou Sie Šu-wej, s níž před měsícem vybojovala wimbledonskou trofej, prošly na turnaji v Cincinnati bez problémů do čtvrtfinále. V něm se představí i další české tenistky včetně dvojnásobných grandslamových vítězek Barbory Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou nebo sestry Karolína a Kristýna Plíškovy. Už nyní je jisté, že některá z Češek si zahraje o titul.



Strýcová před začátkem turnaje v Ohiu převzala trofej pro světovou jedničku a na kurtu se Sie Šu-wej pokračují ve vítězném tažení. Estonsko-řeckou dvojici Anett Kontaveitová, Maria Sakkariová porazily 6:4, 6:3. O semifinále si zahrají proti Lucii Hradecké a Slovince Andreje Klepačové.

Čistě český souboj nabídne druhé čtvrtfinále v horní polovině pavouka. Třetí nasazené Krejčíková se Siniakovou, nedělní vítězky turnaje v Torontu, narazí na sestry Plíškovy. Dvojčata z Loun si poradila s favorizovaným párem Květa Peschkeová, Nicole Melicharová a nasazené sedmičky přehrály 6:3, 7:6.

Karolína Plíšková dnes na oblíbeném turnaji bude pokračovat i ve dvouhře. Šampionka z roku 2016 bude usilovat o singlové čtvrtfinále a udržení šance na posun do čela světového žebříčku proti Rebecce Petersonové ze Švédska.

Výsledky:

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:

Chačanov (8-Rus.) - Kyrgios (Austr.) 6:7 (3:7), 7:6 (7:4), 6:2, Bautista (11-Šp.) - Tiafoe (USA) 6:3, 3:6, 6:1.

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Stephensová (8-USA) - Putincevová (Kaz.) 2:6, 6:4, 6:3, Kuzněcovová (Rus.) - Jastremská (Ukr.) 4:6, 7:6 (9:7), 6:2, Keninová (USA) - Dijasová (Kaz.) 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:

Strýcová, Sie Šu-wej (1-ČR/Tchaj-wan) - Kontaveitová, Sakkariová (Est./Řec.) 6:4, 6:3, Krejčíková, Siniaková (3-ČR) - Bradyová, Pegulaová (USA) 6:3, 5:7, 10:8, Hradecká, Klepačová (8-ČR/Slovin.) - L. Kičenoková, Ostapenková (Ukr./Lot.) 6:2, 6:3, Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) - Peschkeová, Melicharová (7-ČR/USA) 6:3, 7:6 (9:7).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud