To bude proměna! Čočkin z Mostu! bude hrát Karla Jaromíra Erbena
Foto: Česká televize
Zajímavosti

ČR - Aňa Geislerová jako Božena Němcová. Vladimír Škultéty — Čočkin z Mostu! tentokrát v roli Karla Jaromíra Erbena. Vzniká nová minisérie České televize.

Fandové svérázného ajťáka z dneska již ikonického seriálu natáčeného v Mostě Vladimíra Škultétyho, kteří mu po úmrtí na obrazovkách postavili skutečný pomníček vedle hospody Severka, ho budou moci vidět znovu v televizi. Tentokrát v naprosto odlišné roli.

V Novém Městě nad Metují začalo natáčení televizní minisérie o Barboře a Josefovi Němcových. Filmaři se tento týden přesunou do Opočna, následně do Prahy a později zavítají třeba i na Slovensko. Všude tam zaznamenají životní příběh významné české spisovatelky, které propůjčila tvář herečka Aňa Geislerová. Mladší podobu Boženy ztvární Anna Kameníková.

Příběh o touze po svobodě vniká na základě scénáře Hany Wlodarczykové a Martiny Komárkové v režii Lenky Wimmerové a v produkci tvůrčí skupiny Michala Reitlera: „Božena Němcová je pro mnohé z nás socha z mramoru, učivo, povinná četba. Pojem hraničící s nudou. Jenže Božena je přezdívka, umělecká značka, jako Pink, Toyen nebo Mercury. Pod touhle značkou se skrývá zprvu dívka, později žena, Barbora. Toužící, nezkrotitelný živel, který kolikrát padl, tolikrát vstal. Žena, která toužila po absolutní svobodě, která žila ve svazku s mužem, který chtěl být její pyšný majitel. Tohle chceme vyprávět. Jak žít jako muž s někým, kdo vás ve všem převyšuje a jak žít svobodně, když jste žena narozená před dvěma sty lety.“

V dalších rolích se představí Jan Hájek jako Josef Němec, Vladimír Javorský, Klára Melíšková, Linda Rybová nebo Lucie Žáčková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru