Milan (38) má po mrtvici jediné přání: Tančit s dcerkou na plese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Milan (38) má po mrtvici jediné přání: Tančit s dcerkou na plese!

Manželka Jana, ergoterapeutka na mateřské dovolené, muži významně pomáhá
Manželka Jana, ergoterapeutka na mateřské dovolené, muži významně pomáhá (Helena Lacinová)

Mozková příhoda zasáhla Milana Tótha (38) z Jirkova loni na podzim. Do formy se chtěl díky léčbě vrátit kvůli svým třem dětem. Moc by si přál zatančit si jednou s dcerkou Ladou (13) na maturitní plese.

Mrtvice postihla Milanovi pravou stranu těla. „Přišlo to náhle, i když ne bez varování. Den před tím, než to se mnou tady v kuchyni švihlo, jsem byl unavený. Hučelo mi v hlavě,“ vybavil si otec malých dětí Milan (4), Lady (3) a Robina (1). Poté jen ležel a nemluvil. Letos v květnu konečně vstal z vozíku.

Než k příhodě došlo, prožíval Milan stres a dopoval se kávou a energetickými drinky. „Měl toho hodně v práci. Aby mi pomohl doma, ještě přemýšlel o melouchu, abychom měli peníze. A takhle to skončilo,“ přiznala Milanova žena Jana (38). Ta svému muži hodně pomáhá při rehabilitaci. Pravidelně mu navléká cvičnou ruku, aby procvičoval pravou ruku, která po mozkové příhodě zůstala bez citu. Bojuje také s poruchou rovnováhy. Stále špatně chodí, i když bez pomoci hole.

Nyní by Milan rád podstoupil léčbu kmenovými buňkami na soukromé klinice v Brně ve spolupráci s vídeňskou klinikou. Tu ale nehradí pojišťovna. „Příkladem je mi pan Luboš, který léčbu podstoupil a jehož stav se zlepšil skoro do normálu,“ dělá si naděje Milan a doufá v zázrak.

Víte, že…
…mozková příhoda neboli mrtvice je náhle se rozvíjející postižení určitého okrsku mozkové tkáně vzniklé poruchou jejího prokrveni?

Návrat ke kávě
Milan doma také nacvičuje přípravu kávy z přístroje, protože dříve pracoval jako barista a k práci by se rád vrátil. Dal si také malý cíl, vyjít s dětmi sám do zooparku a zvládnout to.

Pomoct můžete i vy
Rodina by prostřednictvím Nadačního fondu Cesta proti bolesti potřebovala nashromáždit 320 tisíc korun. Číslo transparentního účtu je 2001199014/2010. Ve zprávě pro příjemce uveďte Milan Tóth.

 

Rehabilitace po mrtvici:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.