Meziříčí ocenilo své mladé olympioniky

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Sportovci, kteří na klubové úrovni reprezentovali Valašské Meziříčí na Hrách IX. Letní olympiády dětí a mládeže, se dočkali přijetí na místní radnici. V barvách Zlínského kraje dokázali vybojovat celkem deset medailí, informoval server Zlin.cz mluvčí tamní radnice Lukáš Martinek.

Starosta Robert Stržínek jim spolu s místostarostkou Zdislavou Odstrčilovou v pondělí 12. srpna předal pamětní listinu a drobné dárky.

„Jako starosta samozřejmě vítám jakoukoli úspěšnou reprezentaci města Valašského Meziříčí. Moc gratuluji k dosaženým výsledkům. Pro nás jako politické představitele je deset cenných kovů velkou výzvou, abychom nejen dětem vytvářeli co nejlepší podmínky pro sportování. Na příkladu letní olympiády jde krásně vidět, kolik talentovaných sportovců se u nás rodí,“ těší nejvyššího představitele města Roberta Stržínka.

Valašskomeziříčské kluby měly na olympiádě, která probíhala koncem června v Libereckém kraji, celkem 27 zástupců. Ne všem se tak podařilo vybojovat cenný kov. I tak ale mezi mladými sportovci převládají s časovým odstupem příjemné pocity.

„Skončili jsme na osmém místě. Bohužel. Mohlo to být určitě lepší. Teď už se s tím nedá nic dělat. Na druhou stranu jsem díky olympiádě posbíral celou řadu zkušeností, poznal nové lidi,“ svěřil se volejbalista Vojtěch Schlauch.

Zajímavou zkušenost si odvezl také Jan Svozil, který ve vrhu koulí bral třetí místo. „Všude byly kamery. O to nervóznější jsem při závodech byl,“ svěřil se mladý atlet. Olympiádu dětí a mládeže totiž přenášela Česká televize.

Mezi nejúspěšnější členy výpravy patří Adéla Hanáková, která v běhu na 60 metrů překážek skončila třetí a ve skoku dalekém zvítězila. „Moc se mi tam líbilo, odvezla jsem si spoustu zážitků. Poznala jsem nové kamarády z jiných částí republiky. S úspěchem v obou disciplínách jsem nepočítala, ale jsem za to hrozně ráda. Nejbližším cílem je halové Mistrovství ČR starších žákyň a Mistrovství ČR ve vícebojích,“ plánuje mladá závodnice.

Sportovci dorazili na radnici v doprovodu trenérů i rodičů. Když dostali prostor, zajímali se o situaci ohledně výstavby víceúčelové sportovní haly pro míčové sporty, zřízení střelnice pro biatlon nebo vrhačského sektoru pro lehké atlety.

„Pro mě bylo setkání s mladými olympioniky hodně specifické. Můj syn před lety na stejné akci získal zlatou medaili v běhu na 4×400 metrů. Když se vrátil domů, byl z organizace olympiády hodně nadšený. Chtěla bych všem dětem poděkovat, ale také popřát, ať jdou s odvahou a chutí bojovat nejen do všech sportovních událostí, ale také do životních nástrah. Ze sportu pro to ostatně mají skvělé předpoklady,“ sdělila místostarostka Zdislava Odstrčilová, která má sport ve své gesci.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x