Hlavní obsah

V Hradci Králové začal Hip Hop Kemp

Právo, ČTK, jaš

Na letišti v Hradci Králové začal ve středu 14. srpna hlavní program 18. ročníku festivalu Hip Hop Kemp. Akce, která vyvrcholí v noci na neděli, nabídne vystoupení několika stovek hudebníků. Jde o největší hiphopovou přehlídku ve střední a východní Evropě.

Foto: Beats for Love

Prago Union budou reprezentovat českou scénu.

Článek

Na festivalu se jako hlavní hvězdy představí například američtí rapeři Freddie Gibbs, Tech N9ne, Masego, dvojice EarthGang či Token, přezdívaný nový Eminem. Z Francie přijede parta Hocus Pocus.

Opět dorazí i slovenský Kontrafakt, který zatím nevynechal žádný z ročníků festivalu. Z českých interpretů se představí například Smack, Prago Union, Rest & DJ Herby, Pio Squad.

Loňský ročník festivalu přilákal na hradecké letiště více než 16 tisíc příznivců hiphopové kultury. Značná část návštěvníků přijíždí do Hradce Králové ze zahraničí, zejména z Polska, Německa, Nizozemska a Slovenska.

První ročník festivalu Hip Hop Kemp se konal v roce 2002 v Pardubicích, po dvou letech organizátoři akci kvůli potížím s hlukem přesunuli na Stříbrný rybník do Hradce Králové. Kvůli velkému zájmu návštěvníků ale areál nestačil a pořadatelé festival přestěhovali na hradecké letiště.

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám