Hlavní obsah

Hrdina Mané. Dal oba góly Liverpoolu, pak udělal obrovskou radost podavači míčů

Liverpool získal po 14 letech Superpohár UEFA, když v Istanbulu porazil 5:4 v penaltovém rozstřelu úřadujícího šampiona Evropské ligy Chelsea. V normální hrací době skončil zápas 1:1, po prodloužení 2:2. Oba góly Reds obstaral hrdina večera Sadio Mané. Poté co byl senegalský reprezentant stažen ze hřiště, udělal obrovskou radost jednomu z podavačů míčů. Daroval mu totiž dres.

Foto: Kemal Aslan, Reuters

Liverpoolský Sadio Mané obstaral vyrovnání v boji o Superpohár.

Článek

Sedmadvacetiletý ofenzivní klenot Sadio Mané byl strůjcem triumfu Liverpoolu. Nejprve ve druhém poločase vyrovnal. Svůj druhý zásah pak přidal v prodloužení. Jeho spoluhráči následně opanovali penaltový rozstřel a mohli nad hlavu zvednout trofej pro šampiona Superpoháru UEFA.

Ještě předtím se Mané blýskl další parádičkou. Udělal totiž obrovskou radost jednomu z podavačů míčů. Ve chvíli, kdy chlapec procházel kolem lavičky, reprezentant Senegalu mu gestem pokynul, aby přišel blíž. Poté mu daroval liverpoolský dres.

Klučina měl samozřejmě obrovskou radost. S hrdinou večera se objal a z jeho výrazu bylo patrné, že na tenhle zážitek nikdy nezapomene.

Istanbulský duel měl i dalšího hrdinu. V brance Liverpoolu zářil španělský náhradní gólman Adrián. Pro toho měl po zápase kouč Jürgen Klopp jen slova chvály. „Adriaaan!" křičel na brankáře ve stylu Sylvestera Stalloneho, v odkazu na slavný film Rocky.

Reklama

Související témata: