Quantcast

Bez vědomí z produkce HBO Europe v premiéře v Torontu

| redakce | tisk

České špionážní drama Bez vědomí z produkce HBO Europe bude uvedeno v mezinárodní premiéře na 44. Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu (TIFF), který se koná od 5. do 15. září. První dvě epizody budou uvedeny v sekci Primetime.

Šestidílné špionážní drama režiséra Ivana Zachariáše (Pustina) se odehrává v Československu a Londýně v osmdesátých letech. Drama je natočené podle scénáře debutujícího Ondřeje Gabriela. V hlavní roli se představí Tatiana Pauhofová (Hořící keř), v mezinárodním obsazení se představí Hattie Morahan (Kráska a zvíře) a David Nykl (Hvězdná brána), z českých a slovenských herců pak Martin Myšička, Martin Hofmann, Jan Vlasák, Kristýna Podzimková, Lenka Vlasáková, Petr Lněnička a Martin Huba.

Marie (Pauhofová) a její manžel, disident Viktor (Myšička), opustili komunistické Československo před dvanácti lety. Nyní se píše rok 1989, změna visí ve vzduchu, pár využívá amnestie a vrací se do rodné země. Ale hned po jejich příjezdu se stane něco nečekaného a Marie se ocitne v nemocnici, v bez vědomí. Když se probere, zjistí, že její manžel zmizel. Zdá se, že nikdo o něm nic neví. V zemi, která Viktora stále považuje za nepřítele, v zemi, které Marie již dávno nerozumí, a která nerozumí jí, je vystavena největší životní výzvě.

Hattie Morahan (foto: HBO Europe)
▲ Hattie Morahan (foto: HBO Europe)

Jsme nesmírně potěšeni, že tým torontského festivalu odhalil mezinárodní kvality a aktuálnost špionážního dramatu Bez vědomí, a máme velkou radost, že se do Toronta vracíme s další českou sérií," říká Antony Root, EVP of Original Programming and Production, HBO Europe. "O příběhy ze střední Evropy je nyní obecně velký zájem, což je naprosto oprávněné. Ten náš je navíc vyprávěn z nečekané perspektivy ženy, která je proti své vůli lapena do sítě tajných služeb, což do známého tématu přineslo velmi svěží vítr. Už se nemůžeme dočkat, až jejímu kouzlu podlehnou i jiní než čeští diváci."

Premiéra Bez vědomí, se odehrává v období prudkých politických změn ve východním bloku v roce 1989, je naplánována na podzim 2019 ve všech teritoriích HBO Europe, Nordic, Španělsko a Portugalsko. To souvisí s třicetiletým výročím sametové revoluce, která pro Československo znamená pád komunistického režimu.

Producenty za HBO Europe jsou Tereza Polachová, Steve Matthews a Antony Root. Série vznikla ve spolupráci s produkční společností ETAMP film.

Bez vědomí je nejnovější českou sérií HBO Europe. Navazuje tak na ceněnou Pustinu režiséra Ivana Zachariáše a Alice Nellis, uvedenou na MFF Toronto před třemi lety, a prestižními cenami ověnčený Hořící keř režisérky Agnieszky Holland.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články