Z Čechů začal Czech Masters nejlépe Kořínek a Bareš, hvězdy se trápily

Z Čechů začal Czech Masters nejlépe Kořínek a Bareš, hvězdy se trápily

Stanislav Matuš. Zdroj: Ralmost / Ladislav Adámek

Největší hvězdy golfového turnaje D+D Real Czech Masters na Albatrossu v nejvyšších patrech leaderboardu po prvním kole nenajdete. Trojlístek Ernie Els, Lee Westwood a Padraig Harrington zahráli shodně jednu ránu nad par a „krčí“ se až na děleném 109. místě. V páteční rundě je čeká boj o cut. V čele se usadil po úvodním kole Gavin Green z Malajsie se skóre -8. Z českých hráčů začali nejlépe profesionál Aleš Kořínek a amatér Jakub Bareš, kteří zahráli dvě rány pod par a dělí 39. místo.

Stejně jako před rokem je v čele Czech Masters Malajsijec Green. A stejně jako před rokem zahrál 64 ran. Tehdy vedení dělil, tentokrát je na první příčce sám s náskokem jedné rány před dvojicí Lee Slattery a Erik Van Rooyen.

„Dal jsem si po Scottish Open čtyři týdny volno, abych si odpočinul, načerpal nové síly, hodně jsem jedl, hodně jsem spal, jezdil autem a bavil se s přáteli doma,“ popsal „speciální“ příprava na Albatross 25letý golfista, který ve svých posledních pěti startech na podnicích European Tour skončil třikrát v top 10. „Nevím, čím to je, ale tohle hřiště mi hodně sedí. Tohle místo má pro mě zvláštní kouzlo,“ přiznal Green.

Padraig Harrington. Zdroj: Ralmost / Ladislav Adámek

Ostře sledovaní „kluci z plakátu“, tedy největší osobnosti turnaje Westwood, Harrington a Els nezačali nijak slavně. Westwood a Harrington už v dopoledních flightech a Els poté v odpoledních zahráli shodně jednu ránu nad par. Stejně jako třeba čeští golfisté Jan Cafourek či Filip Mrůzek. Všechny čeká v pátek boj o cut.

„Udělal jsem dvě chyby, které mě stály tři rány. Na sedmnáctce to byla voda vpravo. Ještě hůř bylo na čtyřce, kde jsem trefil pro změnu vodu vlevo a bylo z toho double bogey. Nebyl jsem příliš spokojený ani s puttování,  To musím do zítřka zlepšit. Ale pořád si myslím, že cut je reálný,“ neztrácel víru nedávný vítěz WGM Czech Open v Berouně Cafourek, který začínal z desáté jamky a na své poslední devítce zakončil rundu birdie.

Turnaj s dotací rovný milion euro začali z českých hráčů nejlépe profesionál Aleš Kořínek a amatér Jakub Bareš. Kořínek své kolo začal náramně – dvěma birdie na úvodních jamkách. Pak sice přišla i nějaká škobrtnutí, ale dvě rány pod par donesl i do klubovny. „Myslím, že jsem předváděl hodně dobrou a slušnou hru. Ze začátku jsem byl trochu nervózní, trochu se mi třásly ruce,“ prozradil Kořínek. Paradoxně právě v úvodu také skóroval…

Šance na cut pro Bareše i Matuše

Spokojený byl s úvodní rundou i Bareš. „Samozřejmě je to super, ale ještě zdaleka není konec. Když se podívám na ty nejlepší, tak ti zahráli pět a více pod par. Jsou úplně někde jinde. Nicméně na cut šanci mám,“ poznamenal.

Šanci na cut má i Stanislav Matuš, který zahrál jednu ránu pod par. Především díky povedenému finiši. Během kola zahrál několikrát birdie, ale hned vzápětí přišlo bogey. V závěru kola ale na sedmičce a devítce zahrál birdie a překlopil své skóre do červených čísel.

„Vždycky, když jsem cítil, že bych se mohl trochu rozjet, tak po birdie přišla chyba a bogey. To jsem střídal docela dlouho. Měl jsem i trochu smůlu. Jednou bláto na míčku a jednou jsem neproměnil poměrně krátký putt. Po těch chybách jsem se ale zařekl, že musím dojít se skóre pod par a to se povedlo. S tím jsem spokojený a věřím, že tady budu hrát ještě tři kola,“ prohlásil Matuš.

(Visited 159 times, 1 visits today)