Dlouho tohle tajemství nosila krásná moderátorka v sobě, až teď po letech přiznala pravdu. Kdysi dávno si toužila zahrát hlavní roli v pohádce, a tak se vypravila na konkurz Princezny ze mlejna ke Zdeňku Troškovi. Pravděpodobně poprvé a naposledy tam ale zažila, že jí ukázali dveře. „Řekl mi, že bych se asi spíš hodila na pláž než do mlejna, čímž můj casting skončil,“ svěřila se nyní Borhyová v rozhovoru pro Story.

„Byla jsem tehdy hodně mlaďounká, bylo mi asi sedmnáct let. Dodnes se tomu smějeme, když se potkáme. V tu dobu jsem ještě samozřejmě nebyla známá,“ dokáže už o dávné křivdě vtipkovat Lucie, která si v dodnes velmi populární pohádce nakonec nezahrála. Místo ní si roli Elišky zahrála herečka Andrea Černá (42).

„Potřeboval jsem dívku krev a mlíko, a nikoli aristokratku, která by z fleku mohla pracovat v nějakých italských přímořských lázních pro high society. Lucka, přestože měla hezkou tvářičku, nepřipadala v úvahu,“ objasnil pro deník Aha! své někdejší rozhodnutí sám Troška.

Ovšem vzápětí dodal, že Borhyovou by neobsadil ani dnes. „I kdyby se na tu moji pohádkovou postavu hodila, nevím jak, tak ji nechci. Lidé ji mají spjatou s televizními zprávami a těžko by někdo uvěřil, že je v pohádce někým jiným. Holka už má smůlu,“ smál se pobaveně režisér řady pohádek i trilogie Slunce, seno. Ostatně blondýnka smutnit nemusí, objeví se totiž v nové řadě kriminálky Dáma a Král. Jenže… zahraje si sama sebe. 

Co se týče Elišky, Troška měl od začátku jasnou představu, a tak se vydal na konzervatoř. „Tam mi paní profesorka řekla, že v úvahu připadají dvě její žákyně. Tou první byla Andrea Černá. A když jsem ji viděl, jak kráčí ze schodů, hned jsem věděl – to je to moje krev a mlíko ze mlejna!“ vzpomíná režisér. Jelikož ale producenti pohádky chtěli mít ve výběru princezny naprostou jistotu, donutili Trošku udělat ještě konkurz na pražském Smíchově. „Tam se přišlo ucházet o role hlavních hrdinů asi šestnáct set holek a kluků a mezi nimi byla i Lucka. No a neuspěla. Ale nepochodila by, i kdybych už neměl Andreu Černou. Ta skutečně jako jediná splňovala mé jasné představy,“ říká Troška.

S Lucií dělal konkurz do pohádky Princezna ze mlejna i pornoherec Robert Rosenberg (44), který si myslel na roli Jindřicha. A také neuspěl. „Hledal jsem takového českého Honzu, blonďáka s modrýma očima, on byl ale už tehdy tmavý krásný gigolo,“ směje se Troška. Robert to ale nevzdal a o pár let později pokoušel štěstí s pohádkou Z pekla štěstí. „To měl ale taky kluk smůlu. Potřeboval jsem přesně takového naivního Miroslava Šimůnka,“ vysvětlil pro Aha! režisér. 

VIDEO: Lucie Borhyová o 20 letech na Nově s Korantengem: Je to jako manželství!

Video
Video se připravuje ...

Lucie Borhyová o 20 letech na Nově s Korantengem: Je to jako manželství! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
43 fotografií