Dnes udeří švédské kladivo

Dnes udeří švédské kladivo

Tisk

hf dominion 200V pátek 16. srpna vychází švédské skupině Hammerfall už jedenácté studiové album. Má název Dominion a můžeme se těšit na 12 kousků.



Hammerfall je švédská heavy a power metalová skupina, kterou v roce 1993 založil kytarista Oscar Dronjak. V současné sestavě jej doplňuje zpěvák Joacim Cans, kytarista Pontus Norgren, basák Fredrik Larsson a bubeník David Wallin.

Deska Dominion je nástupcem alba Built to Last z roku 2016 a také vychází pod Napalm Records. Délka fošny je 50 minut, z 12 písní už je jich hned několik venku. První z nich, singl (We make) Sweden Rock vypustili Hammerfall už v květnu a je poctou powermetalovým skupinám a umělcům jako jsou Judas Priest nebo švédský kytarista Yngwie Malmsteen.

Oficiální live video doplňuje píseň One Against The World. Z něj na mě srší více energie než z hudby, posuďte sami:

Dalším a zároveň nejnovějším zveřejněným songem je eponymní Dominion, který se vám snadno zavrtá do hlavy. Poslechněte si jej:

Seznam skladeb:

1. "Never Forgive, Never Forget" 5:31
2. "Dominion" 4:39
3. "Testify" 4:29
4. "One Against the World" 3:53
5. "(We Make) Sweden Rock" 4:15
6. "Second to One" 4:10
7. "Scars of a Generation" 4:41
8. "Dead by Dawn" 4:00
9. "Battleworn" 0:38
10. "Bloodline" 4:46
11. "Chain of Command" 4:00
12. "And Yet I Smile" 5:28

hf dominion

V rámci evropského turné se Hammerfall ukážou 13. ledna v pražském Fórum Karlín. Jako speciální host s nimi vystoupí finská skupina Battle Beast a předkapelou jsou power metalisté Serious Black.

Zdroj foto: Hammerfall.net


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Janů: „Ze začátku jsem byla trdlo ze Sekyrkových Louček.“

petra janu ma pout supraphonOslava s publikem na koncertě je podle Petry Janů jediný způsob, jak ve zdraví přežít vlastní kulatiny. A tak si schválně naordinovala koncert v Lucerně a křest 3CD Má pouť přesně na po...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Poslední útěk Adama Drechslera

Poslední útěk Adama Drechslera

Veřejně známý intelektuál a spisovatel Adam Drechsler tuší, že brzy podlehne vážné nemoci, a vypraví se na svou posled...

Divadlo

Slavný muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení začínají zkoušet zlínští herci. Zpívat s nimi bude host Igor Timko

zeny na pokraji 200Zlínské divadlo zkouší muzikál Ženy na pokraji nervového zhroucení podle slavného Almodóvarova filmu v režii Stana Slováka, uměleckého šéfa Městského divadla Brno, a v hlavní roli s Petrou Královou v roli Pepy. Netradiční spolupráci...

Film

Nevšední festival íránského filmu
ImageVe středu 11. ledna odstartuje v kině Světozor historicky první filmový festival íránského současného filmu, který potrvá do neděle 15. ledna. Co všechno divákům přinese letošní zahajovací přehl...