Hlavní obsah

Berkshire Hathaway legendárního Warrena Buffetta sází na Amazon, přikoupila 54 tisíc akcií

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Berkshire Hathaway legendárního investora Warrena Buffetta koupila další akcie internetové společnosti Amazon. Svůj podíl navýšila z 483 300 akcií na 537 300, tedy o více než 11 procent. Informovala o tom stanice CNBC.

Foto: Scott Morgan, Reuters

Warren Buffett

Článek

Akcie Amazonu v rukou Berkshire Hathaway mají hodnotu zhruba 947 milionů dolarů (22,06 miliardy korun), uvedla CNBC. Stále jde přitom o zlomek z více než 500 milionů akcií, které Amazon vydal.

Navýšení podílu Buffettovy společnosti v Amazonu vyplynulo z její zprávy pro americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC), která je datována ke konci června. Buffett přitom oznámil první investici do Amazonu teprve v květnu.

Buffett však nyní oznámil, že tento obchod neinicioval. Akcie Amazonu koupil jménem Berkshire Hathaway „jeden kolega, který se stará o peníze“, řekl Buffett televizi CNBC.

Legendární investor se přitom v minulosti investicím do technologických společností vyhýbal. V roce 2017 však jeho společnost nakoupila akcie Applu a další podíl přikoupila v roce 2018.

Amazon je největší internetový obchod na světě. Jeho zakladatel Jeff Bezos se pravidelně umisťuje v čele žebříčků nejbohatších lidí na světě.

Třetí nejbohatší člověk planety Warren Buffett na konci srpna oslaví 89. narozeniny. Svými investorskými úspěchy si vysloužil přezdívku „věštec z Omahy”. Společnost Berkshire Hathaway, původně textilku v Nebrasce, ovládl v roce 1965. Postupně její aktivity rozšiřoval do dalších segmentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám