Hlavní obsah

Muž v Břeclavi vraždil, aby ho probuzená dvojice neprozradila. Odnesl si tisícovku

Právo, Novinky, Milan Vojtek
Břeclav
Aktualizováno

Pro tisíc korun zabil dva lidi v rodinném domku v Břeclavi 29letý muž ze stejného města. Policisté jej viní ze spáchání dvojnásobné vraždy. Muže zadrželi poté, co se na základě předvolání dostavil na policii v Břeclavi.

Policie našla v Břeclavi dva mrtvéVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Policisté věděli, koho si zvou na služebnu. Na muže ukazovaly všechny zajištěné stopy na místě činu. Z Břeclavi byl následně převezen k výslechu do Brna.

„Po zadržení se k činu přiznal, následně využil svého práva a dál nevypovídal,“ uvedl krajský policejní ředitel Leoš Tržil. Pravděpodobného vraha tak měli kriminalisté deset dnů po činu.

„Do domu se dostal v noci. Při prohledávání domu probudil jeho obyvatele a zavraždil je, aby jej nemohli prozradit. Při loupeži získal tisíc korun,“ uvedl kriminalista Luděk Blahák.

Zbraně našli

Násilný čin se stal v noci na úterý minulého týdne – obětmi jsou 89letý muž a 44letá žena. Těla objevil syn zavražděné, na kterého čekala při vstupu do domu hrůzná podívaná. Syn se zhroutil.

„Bylo to provedené s nevídanou brutalitou. Vrah použil bodné a sečné zbraně,“ řekl Tržil.

Nůž, který policisté ve středu dopoledne nalezli na břehu řeky, nakonec nebyl vražednou zbraní. Podle informací Práva vrah použil nůž a sekeru. „Vražedné zbraně nebyly nalezeny na místě. Policisté je již mají, poslali je na expertízu,“ řekl bez dalšího upřesnění Blahák.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Policisté prohlédávali širší okolí místa činu

Pachatel se s 89letým mužem setkal v posledním týdnu před vraždou několikrát. Věděl o jeho šetřivosti a věděl, že senior je ochotný pomoci lidem v nouzi. Předpokládal tak, že v domě objeví peníze, našel ale jen tisíc korun.

Pak se obyvatelé domu vzbudili. Vrah s bohatou kriminální minulostí majetkového charakteru je zabil a zmizel.

„V této souvislosti patří velké dík městské policii a obyvatelům města, kteří pomohli svědectvím. Přispěli tak k odhalení činu,“ dodal Tržil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám