Slunce, seno a pár facek: Finální rvačka byla skutečná, film zachránil krachující barrandovská studia

A tak si Škopkovi a Konopníkovi vyřizují mezi svými dětmi tu záležitost. Maruš sežene napřed pro Blaženu tlustého Josefa a pak doktora Karla Kroupu.
Zdroj: se souhlasem TV Nova
"Vážení diváci, pravá jihočeská.""A kdopak že to je?" 
"Nějaká inženýrka z Prahy.""Já jsem ti sice slíbil, že si tě vezmu, ale vola ze sebe dělat nenechám!" 
"Jakýho vola? Jediná Miluna ví, že to dítě mám s tebou.""Já si tady připadám jako krotitel divý zvěře a ne jako milující dcera!"+ 1 fotka+ 2 fotky

Příběhy z jihočeských Hoštic jsou prostě nezapomenutelné a každé opakování slaví divácký úspěch. Málokdo však tuší, že ne všechno bylo v druhém díle, Slunce, seno a pár facek, opravdu nahrané. Co přesně se stalo a jak zatočila s atmosférou pálenka na place?

Petra Járková
Petra Járková 16. 08. 2019 16:00

I když jste film Slunce, seno a pár facek viděli nejspíš už nespočetněkrát, existují jisté zajímavosti, které jste o této legendární komedii režiséra Zdeňka Trošky nejspíš nevěděli. Ne vždy bylo natáčení bezpečné a facky dost často lítaly naostro!

Pálenka na place

Natáčení závěrečné scény, kde se celá vesnice při svatebním obřadu začne mlátit, nebyla žádná legrace. Herci se totiž doopravdy prali. Pár komparzistů si na plac tajně přineslo pálenku, aby se jim násilná scéna lépe točila, a tak se mezi herci a komparzisty strhla pěkná bitka, kde facky létaly vzduchem.

Reptající babička

Věčně reptající babičku upoutanou na lůžko hrála ve druhém dílu Valerie Kaplanová. Její představitelka z prvního dílu, Erna Červená, totiž roku 1985 zemřela.

Krachující barrandovská studia

Svým ziskem zachránil druhý díl trilogie Slunce, seno krachující barrandovská studia. Do kina na něj přišly víc než 3 miliony diváků.

Kam se poděl Šimon Plánička

S Pavlem Kikinčukem, který si v prvním díle zahrál Šimona Pláničku, se původně počítalo i v tomto pokračování. Kvůli špatné domluvě s produkcí se však natáčení nemohl zúčastnit, byl zrovna v Německu. Troška proto Šimona ve filmu poslal na vojnu.

Doktor Kája

Doktůrka Káju Kroupu měl původně hrát Oldřich Kaiser. Jelikož se ale Troškovi zalíbil Josef Stárek, číšník z pražské hospody, který neměl s hraním žádnou zkušenost, nakonec do role obsadil jeho.

NA FOTOGRAFIE Z KOMEDIE SLUNCE, SENO A PÁR FACEK SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články