Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pátrání po seniorovi z Prostějovska: Ve čtvrtek odešel z domova a neozývá se

Pátrání po seniorovi z Prostějovska: Ve čtvrtek odešel z domova a neozývá se.
Pátrání po seniorovi z Prostějovska: Ve čtvrtek odešel z domova a neozývá se.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
16. srpna 2019
17:09

Policisté vyhlásili pátrání po čtyřiasedmdesátiletém Janu Koutném z Prostějovska, nezvěstný je od čtvrtečního večera. S žádostí o pomoc se obracejí i na veřejnost, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Senior užívá léky. V Olomouckém kraji je to dnes již druhé vyhlášené pátrání, policisté hledají také patnáctiletou dívku v rizikovém stupni těhotenství.

„Se žádostí o pomoc se na linku 158 obrátili rodinní příslušníci, kteří muže postrádají od čtvrteční 19:00, kdy odešel z domu v Horním Štěpánově neznámo kam. Předpokládáme, že by se mohl pohybovat nejen na Prostějovsku, ale také případně na Olomoucku, Blanensku nebo Vyškovsku. Muž užívá léky, bez jejichž pravidelného podání by mohly nastat zdravotní komplikace,“ uvedla policejní mluvčí.

Pohřešovaný muž je silnější postavy, vysoký 175 centimetrů, má krátce střižené prošedivělé vlasy. Na sobě by mohl mít rifle, mikinu černé barvy a černé botasky. Jakoukoliv informaci k pobytu nebo pohybu pohřešovaného seniora přijmou policisté na lince 158, dodala mluvčí.

Policisté dnes vyhlásili pátrání také po pohřešované patnáctileté Kateřině Rehovičové, která odešla z Fakultní nemocnice v Olomouci v rizikovém stupni těhotenství. Podle policie může být v ohrožení života. Dívka by se moha pohybovat se svým přítelem na Přerovsku nebo Prostějovsku, kde má trvalé bydliště, uvedla policie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání